Motivatie op maandag #1

Tijdens mijn zoektocht naar inspiratie om 40 dagen lang iets zinnigs uit te kramen, bedacht ik een nieuwe rubriek: Motivatie op maandag. Klinkt natuurlijk catchier dan Motivatie op dinsdag, maar een handige bijkomstigheid is dat maandag voor velen (waaronder ook ondergetekende) toch echt een baaldag is / kan zijn. Het lijkt me dus niet verkeerd om de week te starten met iets om over na te denken…

You are not too old and it is not too late.

Veel mensen hebben in gedachten een soort tijdlijn opgesteld, met daarop deadlines voor de ‘doelen’ die ze willen bereiken. Afstuderen voor je 25e, samenwonen tegen je 28e, een eerste kind voor je 30e, de job van je leven niet later dan je 35e verjaardag, …

Begrijp me niet verkeerd: er is helemaal niets mis met het vooropstellen van doelen, integendeel! Het zal je alleen maar helpen om er elke dag opnieuw naartoe te werken. De valkuil zit hem echter in de deadline die je er aan koppelt. Alsof je niet meer zou kunnen gaan studeren wanneer je de 30 gepasseerd bent. Of je de liefde van je leven niet ‘pas’ op je 40e kan tegen komen.

Het is niet je leeftijd die je tegen houdt om actie te ondernemen, het zijn je excuses. Je kan je leven veranderen door op te houden met het gebruiken van excuses en te starten met dingen te ondernemen. Durf te dromen en durf voor je dromen te gaan. Je bent niet te oud en het is niet te laat!

Geef een reactie

Sluit Menu