Rainpharma Pure Shampoo – mijn ervaring

Hoi! Zoals je al kon lezen ben ik mijn haar aan het sparen in de hoop het ooit te kunnen doneren aan Think Pink. Ruim een jaar (of twee?) geleden werd het een keer ontkleurd en sindsdien heb ik héél veel last van knopen. Schijnt perfect normaal te zijn voor ontkleurd haar, maar ik wilde er wel een oplossing voor.

Dat het niet gezond was om je haar veel te wassen wist ik al. Maar die knopen deden écht geen goed aan mijn haar en dus moest ik wel regelmatig in de weer met shampoo en vooral: hopen conditioner. Tot ik ergens een artikel las van een vrouw die gestopt was met shampoo. Na enkele weken kwamen haar natuurlijke krullen terug en zagen haar lokken er gezonder dan ooit uit.

Natuurlijk wilde ik dat ook, maar anderzijds ken ik mezelf en weet ik dat ik niet het karakter heb om enkele weken met vet haar rond te lopen (wat er blijkbaar bij hoort wanneer je wil stoppen met shampoo). Ik besloot dan maar om voor the next best thing te gaan: een natuurlijke shampoo, van Rainpharma.

rainpharma pure shampoo authentic conditioner
Veel kracht in kleine flesjes.

De shampoo is niet goedkoop (circa 40 euro voor 250 ml) mààr hij is heel zuinig in gebruik. Eén pompje volstaat om je haar te wassen, ook al heb je lokken van 50 cm lang (ja, dat heb ik speciaal voor jou gemeten!). Bovendien is hij volledig natuurlijk en zitten er bvb. geen siliconen in.

Het is wel wennen, in het begin. Het product schuimt namelijk niet zoals je gewend bent, zeker niet de eerste keren dat je hem gebruikt. Daardoor had ik in het begin vaak het gevoel dat mijn haar niet echt gewassen was. (Dat idee zat puur in mijn hoofd, want mijn lokken zelf zagen er wel gewoon prima uit.) De geur is ook anders dan je gewend bent, eerder kruidig dan bloemig, zoals de meeste shampoos voor vrouwen.

Ik gebruik nu al enkele weken niets anders meer. Ja, ik heb nog steeds knopen in mijn haar, omdat ze door het ontkleuren nog steeds beschadigd is, en dat kan een shampoo niet oplossen. Maar mits behulp van de bijhorende conditioner, lijken ze veel makkelijker uit te kammen.
Daarnaast heb ik het idee dat mijn haar ineens een stuk gegroeid is. Noem het toeval, maar mijn collega’s merkten het vorige week ook op, terwijl ze me toch regelmatig met mijn haar los zien.
Het beste bewijs van de kracht van deze shampoo zit hem voor mij echter in het feit dat ik ein-de-lijk messy buns kan maken! Zonder er dertig schuifspeldjes in te moeten steken. Het was echt één van de grootste frustraties die ik over mijn haar had, want wat ben je met lange lokken als je er niet eens een los knotje mee kan maken? Wel, ik kan het nu. Gisteren spendeerde ik vijf minuten (en evenveel speldjes) aan mijn haar en het bleef een hele dag netjes in model zitten, zonder haarlak. Ik testte het nog niet, maar heb zo het idee dat ik vanaf nu misschien ook wel eens krullen in mijn haar zou kunnen houden. Tot nu toe zakten die bijna onmiddellijk uit (tenzij ik er een liter haarlak in spoot), misschien heb ik nu meer geluk.

Dus ja, hij is duur, maar ik ben alvast verkocht. Ik kan je trouwens aanraden om de promobox te kopen, die kost ongeveer 40 euro maar voor die prijs krijg je een shampoo van 250ml én een conditioner. Er zijn kleinere versies van de shampoo beschikbaar voor wie het zou willen proberen, maar volgens mij ga je toch niets anders meer willen. Laat me zeker iets weten als je het probeerde!

Geef een reactie

Sluit Menu