Nieuw geproefd #1

Wanneer ik ga winkelen vind ik het altijd moeilijk om nieuwe dingen voorbij te lopen zonder ze in mijn kar te leggen. Onlangs zag ik bijvoorbeeld die nieuwe, roze chocolade liggen en ik heb echt getwijfeld om hem mee te nemen. Toen ik de prijs zag, lukte het gelukkig al iets beter.

Wat ik enkele weken geleden niet kon laten liggen, waren (voor mij althans) nieuwe yoghurt met extra proteïnen. Ik probeer al een tijdje om genoeg eiwitten binnen te krijgen (rond de 100 gram, voorlopig niet evident) en hoewel iedereen beweert dat Griekse yoghurt barst van de proteïnen kan ik u zeggen dat dat dik tegen valt. Dus ja, toen ik potjes vond die 14 gram per potje telden, MOEST ik ze meenemen.

krikri yoghurt

Voorlopig vond ik ze enkel bij Carrefour, maar Albert Heijn en Jumbo schijnen ze ook in hun gamma te hebben. Ik betaalde ongeveer 1,20 euro per potje. Daarmee zijn ze iets duurder dan de Griekse yoghurt die ik gewoonlijk koop, maar daar voeg ik telkens nog fruit of noten aan toe voor de smaak, waardoor ze qua prijs beter overeen zouden komen.

Er zijn drie varianten die allemaal wel oké zijn. Persoonlijk vind ik de blauwe versie (met bosbes, braam, zwarte aalbes en cranberry) het minste. Hij is lekker, maar ik heb de andere nog liever.

De roze potjes bevatten framboos, granaatappel en gojibessen, de gele hebben iets meer bite en hebben banaan, mango, lijnzaad en granen als belangrijkste ingrediënten.

krikri yoghurt
17% proteïnen per 100 gram!

De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat mijn gewoonlijke ontbijt van griekse yoghurt met (diepvries)fruit en/of noten méér vult dan deze potjes. Ik kan er dus minder lang op teren, maar persoonlijk vind ik dat niet onoverkomelijk. Als je dus eens op zoek bent naar een alternatief of iets lekkers én gezond wil toevoegen aan je repertoire, geef deze potjes dan zeker eens een kans!

Geef een reactie

Sluit Menu