Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – K. Sutherland

“Doe elke dag één ding dat je eng vindt.” Of lees af en toe één boek dat je uit jezelf niet zou kiezen. Goodreads staat vol met lovende reviews over dit boek, dus ontleende ik het bij de bib.

Een bijna definitieve lijst van nachtmerries – K. SutherlandEen bijna definitieve lijst van nachtmerries door Krystal Sutherland
Uitgeverij Young & Awesome op 18 April 2018
Genre: Young Adult
Pagina's: 270
Formaat: Paperback
Goodreads
two-half-stars

De familie Solar is vervloekt. Elk van hen heeft één grote angst en dat is precies hetgene waaraan ze zullen sterven.

Esther Solar is voor heel veel dingen bang, maar haar grote angst heeft ze nog niet gevonden. In een poging aan de vloek te ontsnappen, houdt ze een lijst bij van al haar fobieën en gaat ze stuk voor stuk uit de weg.

Wanneer Jonah haar lijst in handen krijgt, overhaalt hij haar om haar angsten één voor één te overwinnen.

Zoals je al aan mijn rating kan zien, was ik niet weg van dit boek. Het begin vond ik ronduit vreselijk. Dat kwam vooral omdat ik to-taal geen feeling had met de personages. Esther was zó over-the-top en absurd dat ik het niet meer leuk vond.

Dat gezegd zijnde, heb ik uiteindelijk toch nog wel genoten van dit boek, en wel om volgende redenen:

  • Het einde was mooi, het gaf hoop en moedigt je aan om aan de slag te gaan met je eigen angsten.
  • Het boek snijdt enkele belangrijke onderwerpen aan: depressie, verslaving,… Af en toe geeft het nieuwe inzichten, en toont hoe je een situatie kan veranderen door er anders naar te kijken. Mooi, maar misschien iets te weinig uitgewerkt.
  • De  verhalen over de ontmoetingen van Reg met Horowitz waren veruit de beste stukken uit het verhaal. Ze konden me veel meer boeien en waren een groot deel van de redenen waarom ik bleef lezen.

Vond ik niet/minder leuk:

  • Aan elk personage was een hoek af. Kan best, maar ik vond het overdreven en soms voegde het ook niets toe aan het verhaal.

En ook nog View Spoiler »

Conclusie

Er waren stukken die ik heel goed vond en stukken die ik minder vond. Daarom een score precies in het midden: 2,5 sterren. Ik heb er de meningen op Goodreads nog eens op nagelezen en ik blijk echt wel één van de weinigen te zijn voor wie dit boek geen topper was. Laat je dus zeker niet beïnvloeden door mij, misschien snapte ik het gewoon niet.

Geef een reactie

Sluit Menu