Maandoverzicht Juli

maandoverzicht juli

Juli 2018.. Tot nu toe de warmste maand die ik ooit (bewust) heb meegemaakt.

Het is “met momenten” héét geweest maar bon, we hebben het overleefd. Het lukte me zelfs om meer te doen dan alleen maar zweten.

zetel ikea De eerste week van de maand is work-wise altijd een lastige, maar daarna stond er gelukkig een tweetal weken verlof op de agenda.

Ja, ik heb veel op m’n lui gat in de zetel gelegen, maar vooraleer het zover was, hebben we die bewuste zetel wel zelf in elkaar gezet. Ons eerste exemplaar was amper een jaar oud toen hij begon af te schilferen. I kid you not. Heel mijn huis lag constant vol met donkergrijze stukjes zetel, zelfs nadat we er een plaid hadden over gelegd. Begin juli was ik het zó beu dat we bij IKEA een nieuw (en groter) exemplaar hebben opgepikt. Niet degene op de foto trouwens, die is op de tweede plaats gestrand.

 

Het zal wel iets typisch vrouwelijks zijn om – zeker in de zomer – opnieuw wat gezonder te willen gaan eten. Het is typisch voor mij, in elk geval. Na het lezen van het 8 weekse bloedsuikerdieet van Michael Mosley was ik helemaal overtuigd: tijd om weer wat minder slechte koolhydraten te eten.

Wat eet je dan wel? Eitjes, groenten en wat kaas bij elkaar gooien, even in de airfryer en voila, een snelle en vooral lekkere lunch!

 

 

 

tomorrowland planaxis
Na een pauze van twee jaar, ging ik nog eens mee naar Tomorrowland. Vooraf heb ik het me beklaagd, maar miljaar, wat was ik achteraf content dat ik toch gegaan ben. Waar ik in 2015 nog bevroren en met immense rugpijn op de wei stond, klokte ik dit jaar af met een 25.000tal stappen, zonder kou en met maar een klein beetje ongemak in mijn rug. Trots was ik, dat ik het zo goed volgehouden heb.

Veel sets waren overigens slecht, maar diegenen die ik wel goed vond, hebben dat ruimschoots goed gemaakt. (I’m looking at you, Hardwell!)

En veel Avicii gehoord. Hartjes voor Avicii.

 

pikachu costume Naar Tomorrowland gaan is ook een beetje mensen kijken. En foto’s maken van Pikachu omdat ge weet dat uw zoontjes dat geweldig gaan vinden. (“Heb jij die een handje gegeven mama?”)

Ander topmoment: Amerikanen tegen komen die het Belgisch voetbaltruitje van een kameraad zien en spontaan “Waar is da feestje” beginnen zingen. Héérlijk!

Elk jaar is er wel één nummer dat we op elk podia en bij iedere set lijken te horen. Tijdens één van m’n eerste edities was dat “Bonkers”, dit jaar (naast Avicii maar ja..) ongetwijfeld Bella Ciao. Mijn avond was compleet toen we een groep in rode overalls en met maskers tegen kwamen.
(La casa de papel nog niet gezien op Netflix? Doen!)

 

 

Eentje is geentje en dus hadden we twee dagen na TML nog een feestje. De boys werden vijf en wilden een Rode Duivels feest.

Blijkt dat je daar drie dagen na het WK dus géén decoratie meer van vindt. Lang leve online shoppen, maar laat nu net dàt pakketje verloren zijn gegaan… Chance dat er toch nog 1 supermarkt was die nog wat spullen in solden had staan.

Gelukkig kan ik af en toe creatief zijn en toverde ik Belgische aperitiefhapjes uit mijn mouw (lees: het mandje van mijn Collect and go).

 


Time flies when you’re having fun, het was veel te snel alweer tijd om te gaan werken.

Als compensatie voor mijn gebros bij de revalidatie, moest ik van mezelf met de fiets gaan werken. Zelfs toen het 36° was ja. (Achteraf had ik daar wel wat spijt van, ’t was écht wel warm toen.)

En kijk, dan kunt ge al eens een schone foto maken. #nofilter
#12eurofietsvergoedinginthepocket #katsjing

 

 

 

Veel thuis zijn is ook veel kunnen lezen. (“Hadden ze geen dikkere boeken in de bib?”, aldus mijn man, die NOOIT leest.)

Veel lezen is ook uzelf doodergeren aan fouten in boeken. Tip voor uitgevers: als je de delen van een serie door verschillende personen laat vertalen, zorg er dan voor dat de details kloppen. Een tattoo die in deel twee 2333,10 is, kan onmogelijk 2332,10 worden in deel drie. Dat is gewoon doodzonde. #justisjust

Tip 2 voor uitgevers: ik ben misschien nog wel beschikbaar als proeflezer #winkwink

 

De zomer is nog maar halfweg en tot nu toe mogen we absoluut niet klagen. In augustus hebben we nog een midweek op de planning staan, een verjaardag (yours truly), en nog genoeg vrije dagen om last minute dingen te plannen. Waar kijken jullie naar uit?

Deze post heeft 2 reacties

 1. Beste
  Met veel plezier je verhalen gelezen. Ik ben immers ook scoliose-patiënt. Ik werd vorig jaar in september geopereerd. Na loslating van 2 schroeven belandde ik in februari van dit jaar opnieuw op de operatietafel. M.a.w. mijn revalidatie is nog volop aan de gang.
  Concreet ben ik eigenlijk op zoek naar lotgenoten in België. In Nederland zijn er verschillende organisaties, doch in België heb ik er geen gevonden. Kan u me misschien helpen hiermee ?
  Alvast bedankt !
  Maria

  1. Dag Maria,
   Op dit moment heb ik helaas geen weet van dergelijke organisaties binnen België. Ik zoek eens rond en kom hierop terug, moest ik er vinden.
   Veel goede moed alvast met je revalidatie!
   Groeten,
   Leen

Geef een reactie

Sluit Menu