AH Verspakket: pompoensoep

Hoi daar! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar zodra de dagen korter en donkerder worden, heb ik altijd de neiging om het in huis extra gezellig te maken. Een extra kaarsje aansteken, een dekentje in de zetel, en een pot dampende soep op het vuur.

Helaas ben ik geen keukenprinses en vind ik van mezelf dat ik heel slecht kan freestylen in de keuken. Om een of andere reden loopt dat nooit zoals ik wil. Nee, geef mij maar een recept dat ik kan volgen en wat niet te ingewikkeld is.

Ik ben vast niet de enige, want toen ik onlangs nog eens bij Albert Heijn was, ontdekte ik dit:

Albert heijn ah verspakket pompoensoep
Recept én ingrediënten bij elkaar? Hier met dat pakket!

Ik ben sowieso al fan van Ah, maar dit is gewoon écht superhandig. Een recept dat makkelijk te volgen is, alle ingrediënten zitten erin (buiten olie, peper en zout, maar dat heb ik nu meestal wel in huis 😉 ) en het is precies genoeg zodat je geen afval hebt.

Je ziet het op de verpakking: in 35 minuten zet je een verse soep op tafel. Ik heb het proberen te timen, maar net toen ik de groenten aan het snijden was, moesten er ineens twee kleine kereltjes nodig op hun potje gaan zitten (Andere tweelingmama’s, hebben jullie kids dat ook dat ze synchroon op hun potje moeten?). Nadien wilden ze kijken en helpen en daarna moest ik hen weer naar school brengen. #hetlevenvaneenmoeder

Enfin, de soep moet 20 minuten koken. Dat betekent dat ik op 15 minuten alles zou moeten snijden, stoven en bereiden. Ik kon het dus niet exact timen, maar ben vrij zeker dat ik er ietsje langer over deed. Maar no worries, zodra je soep staat te koken, hoef je er ook niet meer naar om te kijken.

Prijs-kwaliteit vond ik dit prima. Ik betaalde 2,99 euro en daarvoor kreeg ik dit:

albert heijn pompoensoep verspakket
Yup: appel, sinaasappel én gember. Not my everyday soup.

Wat ik vrij simpel kon omtoveren tot dit:

pompoensoep

Het werd meer dan goedgekeurd, zowel door mijn kinderen, mijn man als door mezelf. Ik had aanvankelijk wat schrik want door de gember die erin zit is het geheel ietwat spicy, maar hey, ons jongens zeiden “Da’s lekker!”. Meer moet dat toch niet zijn zeker? 🙂

Er zijn nog een aantal andere variëteiten qua soep, maar ik zag dat er ook maaltijdpakketten bestaan. Die staan zeker nog een keer op mijn “te testen” wishlist!

Nog meer makkelijke recepten nodig? Misschien vind je deze lasagne ook wel leuk.

Deze post heeft 2 reacties

Geef een reactie

Sluit Menu