Wasbare wattenschijfjes

2016 is voor mij het jaar waarin ik meer zorg voor mezelf ben gaan dragen. Ik ben beginnen sporten, probeer mijn huishouden meer op orde te houden én heb eindelijk geleerd om mezelf op te maken (daarover later meer!).

In de eerste week dat onze jongens naar school gingen, had ik voor mezelf een uitstap gepland naar Wijnegem Shopping Center. Eén van mijn favoriete winkels ever is Rituals. Ik hou van al die potjes en geurtjes en gewoon van de sfeer die er hangt. Een half uur later stapte ik er buiten met een goed gevulde zak met dagcrème, een tonic, een gezichtsreiniger en nog wat goodies.

Gelukkig was de winkeljuffrouw zo lief geweest om me alles uit te leggen en dus ging ik de volgende ochtend in de weer met mijn stappenplan: eerst reinigen, dan een tonic aanbrengen met een wattenschijfje en daarna de dagcrème.

Nu ben ik totaal geen groen meiske, maar om nu elke dag wattenschijfjes te gaan weggooien, dat vond ik er precies ook wat over. Mezelf kennende, zou ik na het eerste pak wattenschijfjes minstens drie weken zonder zitten, wegens telkens vergeten te kopen. Dat moest beter kunnen… Na wat opzoekwerk kwam ik al snel uit bij een  alternatief dat me wel aanstond: wasbare wattenschijfjes.

wasbare wattenschijfjes

Degene die ik heb zijn iets groter dan een doorsnee wattenschijfje, maar dat stoort helemaal niet. Zelf gebruik ik ze voorlopig enkel voor de tonic. Je zou er je make up ook mee kunnen verwijderen, maar ik koop meestal waterproof mascara en die was je er niet zo makkelijk uit (heb ik horen zeggen).

Je kan ze gewoon mee in de wasmachine gooien, ze kunnen tot 60° aan. Let wel even op dat je dan geen wasverzachter toevoegt: daar schijnen ze niet goed tegen te kunnen. Je doet ze best ook in zo’n lingeriezakje, dan komen ze zeker nergens tussen te zitten. Zelf was ik ze meestal apart, mijn machine heeft een programma wat maar 15 minuten duurt en voor zo’n dingen is dat ideaal.

wasbare wattenschijfjes
Nog steeds schoon, na veelvuldig gebruik!

 

Enig nadeel is dat ze misschien iets meer product opnemen dan een doorsnee wattenschijfje, maar zelf vind ik dat verwaarloosbaar. Ik gebruik de wegwerp variant eigenlijk enkel nog voor het verwijderen van make up.

Ik heb de Cleansing pads van Lulu Nature en kocht ze bij Sebio, waar ik voor 12 stuks net geen 9 euro betaalde. Geen geld, als je het mij vraagt!

 

Geef een reactie

Sluit Menu