3 haaraccessoires die lief zijn voor je lokken

Eerder deze week had ik het al over de struggles waar mensen met lang haar op dagelijkse basis tegenaan lopen. Waar ik het toen niet over had, zijn de vele accessoires die totaal niet lief zijn voor je haar: denk elastiekjes met metaal, schuifjes en klemmetjes, … Het leek me dan ook een goed idee om mijn top 3 van haarvriendelijke accessoires te delen.

Ik heb enorm veel last van haaruitval. Het gebruiken van doorsnee elastiekjes, doet daar geen goed aan. Telkens ik zo’n exemplaar uit mijn haar haal, zitten er steevast een paar haren verstrikt rond dat metaal. Dat kon beter dacht ik, en ik vond drie producten die mijn haar niet uittrekken.

1. So-phi haarstokje

Op nummer één vanwege al meer dan een jaar mijn trouwe buddy en totaal niet schadelijk voor je haar. Niks metaal, gewoon een simpel stokje waarmee je knotjes en allerlei andere kapsels kan maken. Ja, dat blijft zitten. Mijn haar is enorm sluik en koppig, maar mijn So-Phi blijft de hele dag stevig zitten (zelfs bij het sporten), terwijl ik een elastiekje minstens drie keer per dag opnieuw moet doen. Het is heel even oefenen, maar eens je de techniek beet hebt, ben je vertrokken. Ik weet het niet meer exact, maar betaalde er ongeveer 20 euro voor (bij mijn kapper). Je kan ze online ook kopen.

so phi hairstick

2. Invisibobble

Bestaat al lang, maar ik ontdek ze nu pas: rekkertjes die veel weg hebben van een telefoondraad. Geen metaaltjes, dus geen kans op vastzittende haren. Heel handig wanneer je een gewone staart zonder meer wil maken. Hij blijft niet heel hoog op je hoofd vast zitten (dat is bij mij nooit), maar ik heb veel minder de neiging om mijn staart opnieuw te maken. Mijn staart voelt wel een stuk minder zwaar, wat super aangenaam is.
Ze komen in veel verschillende kleurtjes, de één al vrolijker dan de ander, maar ik houd het voorlopig bij mijn bruine en zwarte varianten. Ik betaalde ongeveer 8 euro voor 9 stuks (met korting).

invisibobble slim nano original
vlnr: slim – nano – original

3. Elastiekjes uit stof.

Ik vond ze denk ik ooit bij kruidvat. Voor dagelijks gebruik vind ik ze minder handig: ze zitten snel te strak of net niet strak genoeg. Het is voor mij wel een ideale oplossing voor warme zomernachten. Ik draai mijn haar in een losse knot, zet ze vast met dit soort elastiekje en heb de hele nacht geen last meer van plakkerig haar in mijn nek.

haarelastiek stof

Sinds ik volledig ben overgeschakeld op deze accessoires, merk ik dat mijn haar in betere conditie verkeerd. Buiten de stoffen elastiekjes, kosten de producten – in vergelijking met doorsnee rekkertjes – een stukje meer, maar dat maakt ook dat je er zuiniger op bent. Aanvankelijk was ik bang om bvb. mijn haarstok kwijt te doen, maar kijk, na bijna twee jaar heb ik hem nog steeds. Ik kan echter niet zeggen hoeveel doorsnee rekkertjes ik in die twee jaar verloor, of stuk deed.

Ken jij nog goede tips? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Sluit Menu