Nieuw geproefd #4 – croissants Lidl

Zoals bij veel Vlaamse gezinnen wellicht het geval is, gaan ook wij (lees: mijn man) op zondag naar de bakker om pistolets, koffiekoeken en croissants. Helaas zijn onze kinderen af en toe wispelturig. Waar ze de ene week met je croissant gaan lopen, blijf je de zondag nadien achter met 3 stuks overschot. En weggooien is zonde.

Toen onze bakker onlangs met vakantie was, bracht ik uit Lidl een zak croissants uit de diepvries mee. Ze kosten amper iets, en op 20 minuutjes zijn ze klaar.

croissant lidl maitre jean pierre

Eerlijk gezegd had ik geen hoge verwachtingen over deze croissants. We gebruiken af en toe van die afbakbroodjes (niet die uit de vriezer) en die zijn altijd wel oké, maar ook niet meer dan dat. Ik had een beetje hetzelfde verwacht van deze croissantjes.

Ik werd aangenaam verrast. Mijn hele huis rook lekker terwijl ze in de oven lagen en twintig minuutjes later werden ze goedgekeurd door de meest kritische eters hier in huis: de twins.

croissant lidl maitre jean pierre

Uiteraard heb ik er zelf ook van geproefd en ja, mits je ze lang genoeg laat bakken, zijn ze écht lekker. Wanneer ze net niet gaar zijn, zijn ze vanbinnen nog wat soggy, maar dat heb je zelf dus in je hand. Even kijken hoeveel ze in jouw oven nodig hebben en klaar. We kopen inmiddels geen croissants meer bij onze bakker, deels omdat deze prima vervangers zijn, en deels omdat het gewoon makkelijker is om ze zelf te bakken.
Heeft er iemand zin in croissants? Prima, dan gaan er een paar exemplaren de oven in. Geen zin of bedenk je je later? (Vooral dat laatste is een gekend hekelpunt bij onze kinderen.) Ook geen probleem. Goedkoper, minder weggooien en niet inboeten aan smaak? Meer hoeft het voor mij niet te zijn!

Geef een reactie

Sluit Menu