Lastig, lang haar.

Ik vertelde het hier al, ik ben mijn haar aan het laten groeien zodat ik het kan doneren aan Think Pink. Ze hebben hun grens onlangs opgetrokken naar 30 centimeter, en omdat yours truly niet met een pixie-kapsel wil eindigen, heb ik nog een tijdje last van mijn lang haar.

 • Het zit overal onder / tussen / in vast. Onder het hengsel van mijn handtas, bijvoorbeeld. Achter mijn rug wanneer ik in de auto, of eendert waar met een rugleuning zit. Zelfs wanneer ik het in een staart heb. Resultaat is dat ik een ganse dag hair flips moet doen. Sorry, ik vind het zelf ook heel vervelend.
 • Wanneer het nergens tussen zit, blijft het overal achter. Zelfs als ik net gestofzuigd heb. Ge wilt niet weten wat ik soms uit mijn wasmachine pluk. Om van het doucheputje nog maar te zwijgen…
 • Het duurt een eeuwigheid eer het droog is, zelfs met een haardroger. Het echt stylen duurt nog langer. Doe ik dan ook nooit zelden.
 • Wassen is een ellende. Het is beter sinds ik deftige shampoo vond, maar toch. Zo-veel werk!
 • Lekker warm in de winter zou je denken? Awel ja, maar waar laat je dat haar in combinatie met een sjaal? Erin is geen zicht, er uit eigenlijk ook niet. Om van een hoodie nog maar te zwijgen.
 • De juiste elastiekjes vinden is niet makkelijk. Momenteel experimenteer ik met die van invisibobble (je weet wel, die op oude telefoondraad lijken) en mijn sophi hairstick. Meer daarover waarschijnlijk ergens verderop deze week.
 • En het ergste van al: blijkbaar accepteert Think Pink niet alle staarten omdat sommige donoren te dun haar hebben?? Dat zou betekenen dat sommigen hun haar voor niets laten afknippen. Volgende keer toch eens aan mijn kapper vragen.

Volgens Google groeit je haar 1,25 centimeter per maand. Ik heb er geen idee van maar het lijkt alsof mijn haar meer tijd nodig heeft. Ik gok nog tot zeker eind dit jaar alvorens ik de schaar er in kan laten zetten. We houden vol…

Deze post heeft 2 reacties

 1. Ikzelf heb ook best lang haar en ken alle “problemen” die jij hebt, alleen droogt mijn haar echt wel snel! 🙂 Gelukkig!
  Wat bij mij ideaal is als het echt lang is is een grote dot maken of een lange vlecht.
  Ook om te slapen maak ik een hoge dot, dan lig ik er niet op of trekt het niet tegen.
  Met een sjaal laat ik het loshangen, als je geen té dikke sjaals neemt dan lukt dat perfect!
  Het is een erg nobele gedachte van je, maar 30 cm “over hebben” is inderdaad echt wel lang…
  Succes!

  1. Ik draag het nu idd veel in een dot. Een vlecht lukt (eindelijk!) ook, maar dat vind ik bij mezelf precies minder staan.
   Ik ga me nog eens moeten informeren voor die donatie, want het is ooit ontkleurd geweest en mogelijk kunnen ze er daardoor niks mee doen ?

Geef een reactie

Sluit Menu