Motivatie op maandag #2

Is maandag meestal een baaldag? Bij mij vaak wel, en daar zal ik niet alleen in staan. Een beetje extra motivatie kan geen kwaad, denk ik dan…

Heb je echt een slechte dag, of waren het 10 slechte minuten die je de rest van de dag meesleept?

Auwch, guilty as charged! Ik heb het dikwijls heel moeilijk om mijn dag niet te laten verknallen door één gebeurtenis.

We kennen het allemaal wel: je kind(eren) besluiten om ’s morgens alles op hun honderdduizendste gemak te doen, je rijdt naar het werk en moet voor élk rood licht stoppen, om nog maar te zwijgen van al die pipo’s in het verkeer die je constant de pas afsnijden. Lastige vragen op het werk, dingen die je planning danig in de war sturen, … Enfin, you get my drift.

Maar eerlijk: eigenlijk kiezen we ervoor om te besluiten dat het een slechte dag is. Die ochtendrush thuis is niet meer dan dat: een lastige periode van 75 minuten. De rit naar het werk? 10 lastige minuten (15 wanneer de rode lichten niet meewerken). Maar ook niet meer dan dat. Het is geen slechte dag tot je besluit om de rest van de dag je aandacht te besteden aan die ene situatie. Stop met je focus er op te leggen en probeer een oplossing te vinden. Is die er niet? Laat het dan los.

Natuurlijk lukt dat bij mij ook niet altijd. Maar het beseffen is de helft van het werk. Voor de andere helft krijg ik hulp van Headspace. Dat, en proberen mijn aandacht te besteden aan dingen waar ik wél blij van wordt.

Geef een reactie

Sluit Menu