Ergonomisch poetsen in sneltempo

Ik maak er geen geheim van dat ik wat luier ben dan de gemiddelde medemens. Sue me. Ik zal dan ook eerlijk toegeven dat ik (meestal) niet wekelijks schoonmaak. Maar sinds ik de producten van Ecobello ontdekte, is het al een heel stuk beter (en makkelijker)!

Ecobello is geïnspireerd op de poetssystemen die je bvb. in ziekenhuizen wel eens ziet. Ze noemen zichzelf “expert in comfortabel, snel en ecologisch poetsen” en nu ik het al geruime tijd gebruik, kan ik zeggen dat dat klopt.

ecobello vlakmop

Ze hebben een heel gamma opgebouwd en verkopen zowat alles wat met poetsen te maken heeft: van producten voor in je water tot doeken, emmers, … Zelf ben ik het meest enthousiast over de “vlakmop”. Dit is een soort ‘swiffer’ die in hoogte verstelbaar is en met een magneetsluiting voor de doeken die erop passen. Hierdoor kan je dus perfect ergonomisch poetsen. Ik merk alvast het verschil voor mijn rug.

De “magnetic vlakmop” heeft vingertjes van microvezel, kan zowel droog als (half)nat gebruikt worden en is geschikt voor quasi alle vloeren.
Wanneer hij droog is, kan hij je stofzuiger vervangen. Voor het poetsen kan je hem dus gebruiken om je vloer kruimel- en stofvrij te maken. Vervolgens kan je met een nattere doek aan het echte schoonmaken beginnen.
De vingertjes komen ook tussen de voegen en houden het vuil goed vast. Met één mop kan je tot 30m² oppervlakte schoonmaken.
Je hebt overigens maar 250ml water per mop nodig om te kunnen poetsen. Dat wil zeggen dat je met 1 liter water tot 120m² vloer kan reinigen. Serieuze besparing op je water, toch?

ecobello magnetic vlakmop

Wil je toch liever kunnen ‘schuren”? Dan is er de “Scrub it”, die ook op de vlakmop past. Met één stok kan je dus alles doen. Er bestaat nog een ander systeem ook, die meer op een aftrekker lijkt, maar omdat ik aanvankelijk de mop met de vingertjes wilde, ben ik met die reeks verder gegaan.

ecobello scrub it

Het werkt een stuk sneller dan de traditionele manier. Ik maak mijn doeken klaar door ze in water (+product) te laten weken. Terwijl dit bezig is, ga ik met een droge doek rond om het losliggend vuil te verwijderen. Nog een rondje met nat en op een half uurtje tijd kan ik mijn ganse benedenverdieping poetsen.
Na afloop kan alles in de wasmachine, waardoor het ook nog eens veel ecologischer is dan systemen met wegwerpdoeken.

Wie nog een stapje verder wil gaan, kan gebruik maken van één van de poetsproducten. Ze zijn niet zo goedkoop in aankoop, maar omdat je er maar zo weinig van nodig hebt, zijn ze enorm zuinig in gebruik. Zelf heb ik ze pas na een tijdje aangeschaft, maar ondertussen wil ik niets anders meer.

Ben je benieuwd geworden naar de producten van Ecobello? Ze hebben een webshop waarop je alles kan aankopen, maar ik kan je zeker aanraden om eerst een homeparty te organiseren. Op die manier kan je de producten aan het werk zien en weet je wat je in huis haalt.
Zoals altijd is deze post niet gesponsord, ik kocht alles zelf aan en ben er echt tevreden over.

Geef een reactie

Sluit Menu