Klinkt raar, is lekker!

Iedereen heeft wel een combinatie van voedingsmiddelen die heel raar klinken, maar (volgens hen) wel lekker zijn. Choco met kaas bijvoorbeeld (nog nooit geprobeerd, klinkt ook totaal niet smakelijk vind ik). Of erger nog: Duvel met Fristi. Zelf kreeg ik van thuis uit ook zo’n combinatie mee…

Persoonlijk vind ik het niet eens zo raar klinken, maar volgens mijn man is het toch niet logisch en hij is er niet zo’n fan van. Ik heb ook geen flauw idee waar mijn ouders het idee voor de combinatie vandaan haalden. Ik weet alleen dat het bij ons thuis regelmatig passeerde en dat we er allemaal enthousiast over waren.

Je hebt maar drie dingen nodig: zoute chips, mayonaise en pickles (de ‘saus’, niet de chips). Voor een optimaal resultaat scheur je de zak chips volledig open, leg je die in het midden van de tafel en voeg je van beide sausen een royale hoeveelheid toe op de chipszak. En dan dippen maar!

Aan de hoeveelheid calorieën die je op die manier binnen speelt, kan je beter niet denken. Deed ik als kind ook niet.

Hoe vind je het klinken? Ken je zelf nog lekkere maar ietwat vreemde combinaties? Ik ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Sluit Menu