Nieuw geproefd #3 – Alpro Greek Style yoghurt

“Nieuw geproefd” is een uitdrukking die mijn kinderen gebruiken om zichzelf op te hemelen wanneer ze iets hebben willen proeven. Het zijn moeilijke eters, dus zelfs choco van een ander merk wordt bestempeld als “nieuw geproefd”. Alle soorten snoep ook. Telt niet echt in mijn ogen, maar kom.
Zelf proef ik ook nog altijd nieuwe dingen. Zoals nu deze yoghurt in Griekse stijl, van Alpro.

Een hele tijd geleden at ik regelmatig de Alpro Go On yoghurtjes: veel proteïne, weinig vet, aldus de verpakking. Later kwam ik erachter dat er qua eiwitten veel betere alternatieven zijn, dus ik heb ze al een tijdje niet meer gegeten.

Nu pas vond ik in de supermarkt een nieuwe variant: Greek Style yoghurt, volledig plantaardig en blijkbaar ook vegan. Verkrijgbaar in drie varianten met fruit (Mango – Blauwe Bes – Aardbei & Framboos) en een natuur-versie.

alpro greek style

Nu ben ik op zich best wel fan van Alpro. Mijn zoontjes zijn zot van de puddinkjes die ze in hun gamma hebben, mijn favoriet is dan weer de Soya Macchiato melk. Ik probeer regelmatig wat minder zuivel te gebruiken en dan zijn hun plantaardige varianten echt wel een uitkomst.

Maar deze yoghurt? Ik koop hem waarschijnlijk niet meer. Ik kocht de Aardbei & Framboos en de Bosbessen variant en proefde tot nu toe enkel de eerste. Geen fan van. Ik proefde het fruit niet echt en bovendien vond ik de yoghurt vrij zurig smaken (hoewel er best veel suiker in zit, en ik het ook gewoon ben om ‘pure’ Griekse yoghurt te eten).

alpro greek style voedingswaarden
Zo héél veel proteïne zit er nu ook weer niet in.

Voor de voedingswaarden hoef je het niet te doen. Er zit weinig vet in (maar goede vetten zijn niet de vijand!) en nog geen 5 gram proteïnen. De yoghurt van Kri Kri die ik onlangs ontdekte, doet het beter (ook qua smaak). Bovendien zit er best wel wat suiker in.

Pluspunt is natuurlijk wel dat deze plantaardig is. Ik ben van mening dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen voor de natuur, en minder dierlijke producten eten is nu eenmaal één van de dingen die we hiervoor kunnen doen. Maar, als dit je doel is, dan raad ik je aan om eerder voor de Go On variant te kiezen, persoonlijk vond ik die lekkerder!

Geef een reactie

Sluit Menu