Handig in huis – Domo Soepmaker

Naar het schijnt is iedere mens van nature een beetje lui. Voor mezelf kan ik zeggen dat dit stelling klopt. Ik heb het (heel) graag gemakkelijk. Daarom hebben we Botje, bijvoorbeeld. Maar mijn favoriete toestel is momenteel toch wel mijn soepmaker.

Het woord zegt het zelf: het ding maakt soep. Dat is niet alles wat het kan, mijn versie is bijvoorbeeld ook geschikt voor het maken van babyvoeding, confituur, compote, … Die opties heb ik nog niet getest, mijn babyvoeding-dagen liggen gelukkig ver achter me, confituur koop ik nog het liefst van Materne en ik heb zelfs geen idee van wat compote is.

Maar goed. Soep dus. Momenteel zowat de enige manier om de twins groenten te laten eten, maar voor mijzelf ook superhandig voor ’s middags op het werk (gezond willen eten en niet graag boterhammen eten = soep als perfecte oplossing zien). Er worden hier dus wekelijks wel een aantal liters soep verorberd.

Ja maar Leen, soep maken kan je toch in een gewone castrol? Waarom geef je daar dan zoveel geld aan uit? Goede, en terechte, vraag. Maar dit vind ik zo tof aan mijn soepmaker:

  • Een kookpot kan over koken, als je er even niet op let. Wat ne schone keer voorvalt met twee jonge kinderen in huis. Met mijn soepmaker ben ik gerust dat hij zijn werk doet en ik heb er dus geen omkijken naar. Wat dus ook wil zeggen dat ik hem ’s ochtends nog durf opzetten zodat ik verse soep mee naar mijn werk kan nemen. Dat zou ik met een kookpot nooit riskeren.
  • De stukjes hoeven niet zo nauwkeurig gesneden te zijn, dus je hebt letterlijk maar enkele minuten werk. Onze jongens eten hun soep graag volledig gemixt, dus hoef je maar grove stukken groenten in de kom te gooien, opzetten en klaar. Ook geen gedoe meer met aanstoven en toestanden.
  • Je hoeft nadien je mixer dus ook niet meer boven te halen. Dus ook geen gespat en gesmos meer (ja, misschien ben ik daar wat onhandig in).
  • Je kan trouwens kiezen op welke manier je je soep afgewerkt wil: met grove stukken, smooth, of extra smooth. Ik moet wel zeggen dat ik altijd de laatste stand gebruik, omdat ik ondervond dat mijn groenten anders toch niet voldoende gegaard waren. (Eén keertje voorgehad, nu neem ik het zekere voor het onzekere.)
  • Heel makkelijk proper te maken: even afspoelen is dikwijls al voldoende.

Zelf hebben wij dit exemplaar. Niet de goedkoopste, maar hij heeft wel een krachtige motor (wat nuttig is als je graag gemixte soepen hebt) én hij kan tot twee liter soep maken. Dat is vooral handig als je verse groenten wil gebruiken: in kleinere exemplaren kan je bvb. geen hele broccoli toevoegen. (En laat dat nu net de favoriete soep van mijn boys zijn.)

Toen ik hem zelf aankocht las ik in reviews dat mensen hem luidruchtig vinden. Dat is waar, ja, maar alleen op de (weinige) momenten dat hij aan het mixen is, volgens mij minder dan 5 minuten binnen een programma dat 30 minuten duurt. Je kan dan ook niet mixen zonder lawaai te maken he? Persoonlijk vind ik dat dus geen obstakel. Als hij klaar is, kondigt ie dat wel aan met een luid, irritant en lang durend gepiep, wat volgens mij niet stopt. Maar goed, ik heb net 30 minuten niet naar de soep moeten kijken, het feit dat ik dan eventjes alles moet laten vallen als hij klaar is, neem ik er met plezier bij. Ik kan hem in elk geval niet meer missen!

Geef een reactie

Sluit Menu