8 dingen die ik graag zou kunnen.

Je hebt waarschijnlijk al door dat ik niet altijd heel zelfzeker ben (al kom ik met momenten blijkbaar anders over, maar dat is een ander verhaal). Er zijn zeker dingen die ik wel goed kan, maar er zijn nog heel veel dingen die ik graag (beter) zou kunnen. Het ene al wat banaler dan het andere…

  1. Binnen de 10 minuten in slaap vallen. Mijn man kan dat: in bed gaan liggen en slapen. Ik lig meestal nog een half uur wakker. Hetzelfde geldt wanneer ik ’s nachts wakker wordt. Als één van onze zoontjes ons ‘ nachts nodig heeft, stuur ik dus meestal mijn man, want anders doe ik amper een oog dicht.
  2. Koken. Meer bepaald vlees bakken en gerechten kruiden. Ik kan mijn plan trekken in de keuken, maar om één of andere reden twijfel ik altijd welke pan ik voor welk vlees (of vis) moet gebruiken. Ik kan ook totaal niet kruiden, zelfs niet als ik een recept volg. Het smaakt nooit zoals ik denk dat het zou moeten.
  3. Parallel parkeren. Natuurlijk heb ik dat ooit geleerd, zelfs met de rijschool, maar nadat ik mijn rijbewijs haalde heb ik minstens drie jaar niet meer parallel hoeven parkeren en ben ik het dus verleerd. Zelden lukt het me van de eerste keer. Achteruit inparkeren kan ik dan weer wel én doe ik bovendien ook regelmatig.
  4. Zingen. Geen The Voice toestanden of zo, maar gewoon goed en toonvast zingen, dat zou ik graag kunnen.
  5. Mooi lachen op foto’s. Hetzelfde als puntje vier. Ik ambieer echt geen modellencarrière, maar ik zou er gewoon minder awkward willen uitzien op foto’s. HElaas voor hem lijkt mijn oudste zoontje de genen van zijn mama te hebben…
  6. Gesprekken in gang houden. Ik ben introvert en vind het heel moeilijk om nieuwe mensen aan te spreken. Eens ik je goed genoeg ken, geen probleem, maar het sluiten van nieuwe vriendschappen vind ik écht moeilijk. Voor een deel komt dat denk ik omdat ik het overanalyseer, maar ik weet gewoon ook nooit wat zeggen. Ze zeggen altijd dat je andere ouders leert kennen zodra je kinderen naar school gaan, wel bij mij is dat tot dusver niet echt het geval.
  7. Me toeleggen op 1 ding en daar goed in zijn. Zou ik graag kunnen, maar ik vrees dat dit niet is hoe ik in elkaar zit. Ik ben een multipotentialite, wat zoveel wil zeggen als dat ik gewoon té veel en te uiteenlopende interesses heb. Mijn hobby’s schieten alle kanten uit, waardoor ik dikwijls ook dingen niet afwerk, of ze laat liggen en pas een jaar later weer opnieuw boven haal.
  8. Een krak zijn in webdesign. Zodat ik mijn man niet altijd lastig zou hoeven te vallen als er weer eens iets niet lukt. 🙂

Welke dingen zou jij graag kunnen?

Geef een reactie

Sluit Menu