40 dagen bloggen – de tussenstand

Volgens mij is dit het derde jaar dat ik wilde deelnemen aan 40 dagen bloggen, maar het eerste jaar dat ik het ook effectief doe. Dit is post nummer 20. Eerlijk gezegd had ik nooit verwacht dat het me zou lukken om het vol te houden, maar nu ik halfweg ben, lijkt het me wel leuk om een tussenstand op te maken.

De cijfers

We gaan een kat een kat noemen. Voor ik deelnam aan 40 dagen bloggen was het hier zo goed als dood. Het is (voor mij) dan ook leuk om te zien dat er toch wel wat volk over de vloer komt – zelfs al maak ik quasi geen reclame voor mezelf.

 • In februari had ik 7 bezoekers. In maart zijn er dat (tot nu toe) 33, die goed zijn voor 113 weergaven (die personen lezen dus meerdere berichten). In het grote blogland ben ik nog steeds plankton, maar eerlijk? I don’t care. Voor mij is dit al een gigantische sprong vooruit en ik leer er vooral veel van. (En verdoe minder tijd aan nutteloze zaken.)
 • Ik schreef ondertussen 21 berichten. Op dit moment lees je mijn 20e blog, voor morgen staat er alweer een #nieuwgeproefd klaar.
 • Er werden 2 van de 6 toegestane skipdagen ingezet. Eigenlijk wilde ik er geen inzetten, maar life happened en plots zat ik zonder tijd en inspiratie. Er zijn zeker een aantal kortere blogs voorbij gekomen, maar omdat ik niet wilde bloggen om te bloggen, werden er dus skipdagen voorbij gekomen.

Toppers en floppers

Het (tot nu toe) best scorende bericht is dit. Daar ben ik heel blij mee, omdat het een onderwerp is wat me toch na aan het hart ligt, waar ik ook al het langst mee in mijn hoofd zit, en ik vind het leuk dat jullie het daar mee eens zijn.

Er waren een paar berichten die jullie minder leuk vonden, bijvoorbeeld de Netflix-tag of mijn gezaag (ja, ik had jullie gewaarschuwd, dus no hard feelings!).

En, een fail van mezelf, na drie weken geef ik nog steeds met de regelmaat van de klok het verkeerde wachtwoord in, wanneer ik wil gaan schrijven op mijn blog. #goebezig

En nu?

Eerlijk: ik moet toegeven dat de rek er wat af is. Het blijkt toch moeilijker dan gedacht om élke dag opnieuw een deftig bericht af te leveren. Anderzijds doe ik veel inzichten op over waar ik met mijn blog naartoe wil, en waarover ik graag schrijf.

Meestal geef ik niet snel op en dus ga ik stug door. Zijn er nog dingen waarover je meer wil horen? Laat zeker een berichtje achter, dan hou ik er rekening mee!

Deze post heeft 4 reacties

 1. Goed bezig!
  Ik deelde vandaag mijn zevende bericht, maar 40 dagen bloggen is anders gelopen als ik had gewild. Eerst was ik zelf ziek, dan was ik vooral aan het herstellen en toen ging de man een dikke week naar het buitenland en besloot de dochter om tussen 4 en 5 te willen opstaan. Geeuw!
  Ik probeer nu aan 20/40 te raken voor het einde van 40 dagen bloggen, dat was mijn doel. We zullen wel zien als het lukt 🙂

  1. Ja, life happens zeker? Zo’n uitdaging is leuk maar soms moeten we andere dingen laten voorgaan he ? En 20/40 is ook al mooi he!

 2. Ik vind het zelf ook intenser en moeilijker dan gedacht. Inspiratie, maar je wil vooral ook iets vertellen waar de lezer iets aan heeft en dat is nu ook niet elke dag het geval…
  Maar we blijven gaan 🙂
  Ik zie de statistieken ook de lucht ingaan en dat is stiekem toch wel fijn 😉

  1. Ja inderdaad, je wil ook niet de grootste zever online zwieren he 🙂

Geef een reactie

Sluit Menu