Goei speelgoed #1 – Jakkiebak! Kippenkak!

Ik speel (jaja, pun intended) al lange tijd met het idee om tips rond speelgoed te gaan delen, en nu ik mee doe aan 40 dagen bloggen, lijkt het er eindelijk van te komen.

Voor ik u hoor protesteren, ja de naam is belachelijk. Gelukkig staat het bij mijn kinderen bekend als “het kippenspel”, want de échte naam zouden ze te hilarisch vinden, zoals je hier kan lezen.

Het spel is eigenlijk heel simpel: iedereen heeft een kipje met 1 pluim als spelfiguur. Er liggen 24 eitjes met figuren erop in een cirkel. Binnenin liggen 12 kaartjes met het prentje naar beneden.

jakkiebak kippenkak

Ieder mag om beurt een kaartje uit het midden kiezen en omdraaien. Is het plaatje hetzelfde dan dat op het ei wat voor je kip ligt? Dan mag je een plaatsje naar voren! Kan je één van de andere kippen inhalen? Dan krijg je het veertje van die kip. Wie alle staartjes kan verzamelen, is gewonnen. Het is eigenlijk een memory met een extra spelelement.

jakkiebak kippenkak

Onze kinderen kregen het vorig jaar, toen ze vier waren en ze zijn er een jaar later nog steeds enthousiast over. Behalve als ze niet kunnen winnen, maar dat is een ander verhaal…
En nog een pluspunt, je hoeft als ouder eigenlijk niet eens moeite te doen om te verliezen, want het is bizar om te zien hoe goed die kinderen de plaatjes kunnen onthouden. Ik kan het alleen maar aanraden!

Wij kochten dit spel bij bol, voor ongeveer 25 euro. Ik zie dat het momenteel niet leverbaar is, maar wie weet komt het nog wel op voorraad.

Ken jij nog een leuke tip? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Sluit Menu