As we speak #2

Mijn leven is verre van interessant genoeg voor weekoverzichten, maar af en toe een update als deze ligt me dan weer wel. Jullie weten ondertussen waar ik de mosterd haal.

Lezen

Vorig jaar deed ik een Goodreads challenge en las ik meer dan 50 boeken. Voor 2019 heb ik mezelf geen doelen opgelegd, toch niet wat lezen betreft. Een tijdje geleden begon ik wel in ‘Een klein leven’. Ik had er al veel over gehoord, via verschillende wegen en nu ik hem eindelijk op mijn Kobo heb, ben ik er in begonnen. Het begin viel me wat tegen (ik heb het altijd lastig als er teveel verschillende personages ineens zijn), maar ondertussen zit ik wel in het verhaal. En lees ik let een klein hartje, want voor zover ik hoorde, gaat er nog veel gebeuren.

Eten

Zo gezond mogelijk en met veel proteïnen. ‘S ochtends en ’s middags lukt me dat wel, maar ’s avonds ga ik dikwijls de mist in omdat onze kinderen niet superveel lusten en ik niet altijd zin heb om verschillende gerechten te maken. Maar ik doe mijn best, en dat is goed genoeg. Elke kilo minder betekent ook vier keer minder druk op mijn rug, en dat is een goede motivatie.

Bewegen

Sinds vandaag, na een pauze van twee maanden of zo? Ik had het er gisteren nog over met iemand die er superveel vanaf weet, en ik heb me voorgenomen op eindelijk eens mijn eigen ritme en lichaam te volgen. In het verleden volgde ik meestal BBG van Kayla Itsines, maar zelfs het ‘voorprogramma’ voor beginners is me te zwaar. En ik haat burpees en oefeningen met springen (wat ze bijna allemaal zijn).

Nu heb ik een boekje gedownload met een stuk of 50 trainingen, waarvan ik er 2 à 3 per week ga proberen doen. De eerste duurde ‘maar’ een kwartier, maar na zo’n lange pauze was dat misschien ook wel nodig. Op deze manier ga ik er langer over doen, maar mijn kans op blessures wordt ook kleiner. En ’t is geen wedstrijd. Ik wil gewoon sterker (en slanker ja, dat ook) worden en minder last hebben van pijn. Voor mij geen 12 weken programma’s meer die me een spectaculaire voor en na beloven. Helaas werkt mijn lichaam zo niet.

Kijken

Tijdens mijn platte rust in februari keek ik heel veel Netflix, nu kijk ik vooral weer gewone tv. Ik kijk vooral uit naar De Mol en Blind Getrouwd (en de nieuwe afleveringen van Greys). Temptation kijken we nog bij gebrek aan beters, maar eigenlijk is dat tijdverspilling.

Bargoens volg ik ook, maar eigenlijk enkel voor Stig Broeckx. Zoveel respect voor die kerel! Ongelooflijk hoeveel vechtlust die heeft en hoe positief hij blijft. Daar kan ik nog heel veel van leren.

Maken

Naast plannen voor mijn blog, heb ik (voor de zoveelste keer) nog eens een haakprojectje opgepakt. Een zomersjaal, waar ik denk ik al twee zomers aan bezig ben en die waarschijnlijk pas tegen volgende zomer echt klaar zal zijn. Och ja, we hebben tijd. En hij gaat schoon zijn!

Geef een reactie

Sluit Menu