10 dingen die je niet wist #2

Op de valreep heb ik mezelf opgedragen om mee te doen aan de 40 dagen bloggen challenge. Gemakshalve ging ik voor mijn eerste bericht een keer neuzen in mijn concepten, alwaar ik volgend lijstje kon terugvinden. Bij wijze van kennismaking lijkt me dat wel leuk. Hier vind je mijn eerste lijstje terug.

  1. Ik ben mama van een eeneiige tweeling. De gynaecoloog heeft 34 weken lang volgehouden dat ze twee-eiig waren, maar toen we na enkele maanden nog altijd geen duidelijke verschillen zagen (en omdat het ziekenhuis mijn placenta niet heeft opgestuurd voor onderzoek), heb ik dat laten testen. Ge weet wel, met wattenstaafjes aan de binnenkant van hun wang, zoals op tv. Vijf jaar later zijn het nog altijd twee druppels water. Omdat ik er nog altijd niet uit ben of ik hun foto’s hier wel wil delen, zult ge mij op mijn woord moeten geloven.
  2. Ik gebruik altijd hetzelfde soort lepeltje. Ons servies en bestek is een samenraapsel van verschillende sets, maar ik pik er dus steeds dezelfde soort uit. Mijn jongste wil nu ook telkens “de lepel met het vuurtje”, maar daar hebben we er maar eentje van.
  3. Ik ben lichtjes cafeïneverslaafd. Ik heb al eens proberen te minderen, maar verval telkens terug in oude gewoontes.
  4. Ik loop al sinds 2004 rond met twee titanium staven en 13 bouten in mijn ruggengraat.
  5. Ik ben zot van de muziek van Pirates of the Caribbean. Heer-lijk.
  6. Ik kocht een piano, zonder dat ik ooit lessen volgde. Het plan was wel om dat te gaan doen, maar het is er nooit van gekomen. De muziek van Pirates (en Unfaithful van Rihanna) was een grote reden om er eentje aan te schaffen. Ik hoop mijn zonen ooit te kunnen motiveren voor pianoles, maar tot het zover is, doet hij nu vooral dienst als tafeltje naast de zetel.
  7. Ik krijg kortsluiting in mijn hoofd als er te veel, en te luide geluiden door elkaar zijn. Helaas komt dat vaak voor, met twee kinderen in huis.
  8. Als ik iets in mijn hoofd heb, gaat er dat nog maar moeilijk uit en daardoor geef ik soms (te) veel geld uit aan dingen die ik (achteraf bekeken) te weinig gebruik. Zo moest en zou ik een Magimix hebben, een fancy en krachtige foodprocessor. Kostte me circa 400 euro, heb hem misschien 15 keer gebruikt? De DNA test waarvan sprake onder puntje 1 is ook zo’n voorbeeld.
  9. Mijn hoofd loopt altijd over van de ideeën maar ik ben te perfectionistisch waardoor er zelden iets van in huis komt. In gedachten heb ik al duizend blogposts geschreven, maar je ziet hoe onregelmatig ik hier post… Om een of andere reden vind ik het nooit goed genoeg en durf ik er niet mee naar buiten komen.
  10. Aansluitend bij nr. 9: buiten mijn man weet niemand dat ik blog. Reden: te verlegen, te perfectionistisch, mezelf teveel in twijfel trekken. Moest ik mijn man niet nodig gehad hebben om een .be voor me te versieren, hij zou het waarschijnlijk ook niet weten..

Geef een reactie

Sluit Menu