Drie wensen – Liane Moriarty

Sinds enkele maanden heeft de leesmicrobe me opnieuw te pakken. Als kind al zat ik vaak met mijn neus in de boeken en dat is altijd zo gebleven. Natuurlijk zijn er in mijn leven periodes geweest waarop ik maanden, misschien zelfs jaren, geen boek in handen had. Maar eens ik weer begin, lees ik snel, en veel.

Drie wensen – Liane MoriartyDrie wensen door Liane Moriarty
Uitgeverij A.W. Bruna Genre: Contemporary
Pagina's: 384
Formaat: Paperback
Goodreads
four-stars

Het leven van de drielingzussen Lyn, Cat en Gemma is verre van perfect. Lyn is op zoek naar een goede balans tussen haar werk, de kinderen en haar huwelijk. Cat, die het perfecte huwelijk lijkt te hebben, heeft dan weer niet in de gaten dat haar man een geheim voor haar verbergt. Gemma verandert dan weer elke paar maanden van job én van vriend, al lijkt het er nu op dat ze misschien wel eens de ware zou kunnen gevonden hebben. Op de avond van hun vierendertigste verjaardag gaan de zussen samen uit eten. Zeggen dat het avondje uit de hand loopt, is een understatement...

Nadat ik alles (dat ik in de bib te pakken kon krijgen) van Colleen Hoover er op enkele weken had door gejaagd, was ik op zoek naar een nieuwe auteur om aan mijn lijstje van favorieten toe te voegen. Niet geheel toevallig (midden in het eerste seizoen van Big Little Lies) kwam ik terecht bij Liane Moriarty, een Australische schrijfster die reeds meerdere malen bovenaan de New York Times bestseller lijst stond.

Liane Moriarty drie wensen

Korte inhoud

Drie wensen volgt het verhaal van Cat, Lyn en Gemma: een drieling. Het verhaal start bij het verjaardagsetentje van de zusjes Kettle. Zeggen dat het feestje uit de hand liep, is een understatement: de avond eindigt in het ziekenhuis.

Gaandeweg komen we meer te weten over het leven en de karakters van de drieling: Cat met haar schijnbaar perfecte relatie, Lyn die haar carrière en leven tot in de puntjes uitgestippeld heeft, Gemma die de eeuwige zwerver blijkt die zich niet kan of wil settelen. Om beurten krijgen we vanuit hun perspectief een deel van het verhaal te horen. Stukje bij beetje kom je er als lezer achter welke gebeurtenissen aanleiding gaven tot het fiasco op de vooravond van hun 34e verjaardag.

Mijn mening

Drie wensen is een vlot geschreven, luchtig verhaal. Na enkele hoofdstukken had ik als lezer het gevoel dat ik de zussen en hun onderlinge dynamiek echt kende, alsof het vriendinnen van me waren. Hoewel sommige situaties op het eerste zicht misschien overdreven of onrealistisch lijken (dat met de fonduevork bvb.), wist Moriarty me tóch te overtuigen dat zoiets echt zou kunnen gebeuren. Alleen maar respect voor iemand die op zo’n manier kan schrijven!

Doorheen het boek krijg je regelmatig een fragment van iemand anders te lezen, over zijn/haar ontmoeting met de meisjes en hoe die een invloed had op hun verdere leven. Dit vond ik bijzonder origineel en ik geloof het ook echt. Als ik zie hoeveel bekijks onze tweeling al heeft, dan zie ik het perfect gebeuren dat iemand na jaren nog spreekt over de drieling die ze ooit ergens zagen.

Een aanrader als je op zoek bent naar een feelgood verhaal, met niet al te moeilijke karakters en verhaallijnen.

Ik lees zeker nog meer van de hand van Moriarty!

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu