Goei Gerief – Oktober

Het maandoverzicht is een gekend onderdeel op veel blogs en ik kan/wil niet achterblijven. Aldus presenteer ik u met trots: mijn eerste maandoverzicht!

 

  • De maand begon slecht: onze oudste werd met een “ernstige pneumonie” (een goei longontsteking dus) opgenomen in het ziekenhuis. Met dank aan de huisarts die ons drie dagen ervoor nog wijsmaakte dat het zeker niets ernstigs was. Maar er was zeker ook een silver lining: toen de antibiotica op dag 3 echt zijn werk ging doen, was onze zoon het braafste en flinkste kind ever. Het was lang geleden dat we hem nog zo opgewekt en outgoing zagen. Op dag 4 haalde hij zelfs grapjes uit met de verpleegsters, door eerst alle lichten in de kamer te doven en even later de radio op te zetten, gevolg door “Dansen?”. Heerlijk kind, die zoon van ons!
  • Kermis in het dorp. Al is dat misschien een groot woord voor een paardenmolen, een viskraam, een schietkraam, een lunapark en een smoutenbollenkraam. Maar veel meer hebben die kinders van ons niet nodig. De speeltjes van het eendjes vissen zijn nog steeds niet stuk (geloof me, het is ooit al anders geweest!) en onze jongste ving voor de tweede keer in zijn foor-carrière de flosj. Hoe content kunt ge zijn he? 🙂
  • Er komt een H&M in de buurt, met gratis parking! *doet een happy Carlton dansje*
  • In oktober stapte ik, na een jaar aanmodderen, eindelijk over naar een .be.
  • De week voor de herfstvakantie is het grootouderfeest bij onze jongens op school, waarbij alle kleuters optreden en ouders ten strengste verboden zijn. Behalve als je vrijwillig gaat helpen ;-). En dus kon ik twee keer stiekem het optreden van onze jongens volgen, en bijna janken omdat ze het zo goed deden en er zo schattig uit zagen. Ik liep echt over van trots!
  • We begonnen de maand in het ziekenhuis, we sloten ze af in een vakantiehuisje in Nederland. De kinderen content want: een zwembad, wij content want nog eens even er tussen uit, dat doet altijd deugd!
  • Een midweekje weg betekent ook tijd om te lezen. Ik koos at random enkele boeken uit in de bib, waarvan er eentje al uit was voor we vertrokken en de ander op dag 2. Blijkbaar ben ik fan van Colleen Hover (en ik lees snel, dat scheelt ook)!
  • Last  but not least: na 4 jaar en 3 maanden gaven onze fervente tuttemannekes hun tut zonder problemen af. Gene zwans. Op donderdag besloten we samen om een keer zonder tut te slapen, voor het eerst in hun leven, op zaterdag gaven ze ze af in de speelgoedwinkel. Ik wijd er nog een extra blogpost aan, maar serieus, ik had never ever durven hopen dat dit zo makkelijk zou gaan!

Dat waren mijn persoonlijke hoogtepunten van oktober. November belooft een drukke maand te worden, met enkele verjaardagsfeestjes, een Sinterklaasfeest,… Wat staat er bij jullie op de planning?

Geef een reactie

Sluit Menu