10 dingen die je nog niet over mij wist

Onder het motto: leer degene kennen die je goei adviezen probeert te geven: 10 dingen die je nog niet wist over mij!

  1. Ik draag lenzen: van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Je ziet mij zelden met een bril, want die haat ik. Ik denk zelfs dat ik pas sinds 2015 weer een bril op sterkte heb. Daarvoor gebruikte ik gewoon een oud exemplaar dat niet meer aangepast was aan mijn sterkte. Mijn ogen zijn te slecht om nog te laten laseren en mijn “voorkamerdiepte” is te klein, waardoor implanten geen optie zijn. Ik hang dus nog een tijdje vast aan mijn lenzen.
  2. Ik stel vrijwel altijd een alarm in wanneer ik mijn kinderen van school moeten gaan halen. Uit schrik om de tijd uit het oog te verliezen, hoewel dat nog nooit gebeurde. #stresskiek 
  3. Ik gebruik al-tijd verse nootmuskaat, en veel ook. Een puree is geen puree als er geen berg nootmuskaat in zit.
  4. Ik ben heel slecht in beslissingen nemen. Maar echt héél slecht. Tot grote ergernis van mijn huisgenoot.
  5. Ik kan gigantisch hard lachen met flauwe humor, maar enkel als ik moe ben. Mijn man weet al hoe laat het is wanneer ik weer eens huil van het lachen.
  6. Ik hou niet van verandering en daarom haat ik updates. Ooit stelde ik handmatig de oude geluidjes van MSN* terug in, nadat die bij een update veranderd werden. (*De huidige messenger, voor zij die niet van mijn generatie zijn ?.) Die nieuwe smileys vond ik toen ook maar niks.
  7. Ik leerde mijn Engels van de tv. Het voordeel is dat ik nooit heb moeten studeren voor een examen Engels, het nadeel dat ik wel altijd onder mijn voeten kreeg voor mijn Amerikaans accent.
  8.  Ik ben heel slecht in het bakken van vlees. Om één of andere reden kan ik nooit onthouden welk vlees in welke pan moet, laat staan dat ik de gaartijd juist kan inschatten. Als het kan, is dat dus mijn man zijn taak.
  9. Als we Nederlandstalige tv kijken, zetten we – als het kan – altijd de ondertitels op. Yep, zelfs bij Vlaamse programma’s. We zijn daarmee begonnen toen onze jongens net geboren waren (dan kon de tv stiller en konden ze beter slapen in hun park) en we zijn het blijven doen. Om een of andere reden vind ik het lastig om te volgen wanneer de ondertitels niet beschikbaar zijn.
  10. Ik ben niet goed in het aflezen van een analoge klok. Never was, never will be. Op zich kan ik het wel, maar het duurt me gewoon te lang. Uurwerken zonder cijfers of stipjes zijn pure horror voor mij. Als je me ooit tegen komt met een analoog uurwerk, dan weet je dat het voor de sier is.  ?

Geef een reactie

Sluit Menu