Van horen zeggen: granola van I Just Love Breakfast

Goeiemorgen iedereen! Vandaag presenteer ik jullie een nieuwe rubriek: van horen zeggen. Zelf koop ik redelijk wat dingen omdat anderen er enthousiast over waren: mijn favoriete nagellakonze robotstofzuiger,… De lijst is eindeloos. Vandaag deel ik mijn meest recente aankoop.

Granola – i just love breakfast

Het begon allemaal met een artikel van Kelly, die op haar blog vertelde over de granola waar ze elke ochtend mee ontbijt. Omdat ik zelf niet zot ben van boterhammen, ontbijt ik al een hele tijd met Griekse yoghurt en granola. Meestal probeer ik die zelf te maken, dan ben ik zeker dat er geen onnodig toegevoegde suikers in zitten.  Maar zoals dat waarschijnlijk in elk huishouden gaat, vergeet ik al eens om een nieuwe lading te maken of heb ik niet meer alle ingrediënten in huis, … En moet ik toch weer een boterham met choco voor mezelf smeren.

Toen ik Kelly zo enthousiast hoorde vertellen over de Pecan/Amandel granola van I Just Love Breakfast, duurde het niet lang vooraleer ik mijn bestelling geplaatst had.

De granola’s van IJLB worden handgemaakt in Antwerpen (’t stad, zoals wij zeggen). De ingrediënten zijn (bijna allemaal) van biologische oorsprong en worden uitsluitend met natuurlijke zoetstoffen gezoet.

Waarom kiezen als je ze gewoon allebei kan eten? 😉

Er bestaan 3 varianten van de granola:
– Pecan/Amandel
– 100% cacao
– Cashew/Banaan

Ik ben niet wild van gedroogde banaan, dus koos voor de eerste twee versies.

#5 pecan Almond granola

Deze bevat, naast pecannoten en amandelschilfers, havervlokken, pompoen- en zonnebloempitten, kokosschilfers, agave- en esdoornsiroop en kruiden/specerijen.

Wie op de calorieën let: een portie van 100 gram is goed voor 485 kcal, 32 gram vetten (waarvan 9,6 gram verzadigde vetten), 35 gram koolhydraten, 5,3 gram (!) suiker, 6,3 gram vezels en 13 gram eiwitten.

Hij smaakt prima. Ik geef eerlijk toe dat ik er iets meer van verwacht had, maar uit ervaring weet ik hoe moeilijk  het is om een lekkere (en redelijk gezonde) granola te maken. Het is me zelf nog maar 1 keer gelukt, en zelfs die versie kwam ietwat verbrand uit de oven.

Voor een kilogram granola betaalde ik € 21,00. Hij wordt geleverd in een FAN pack (een gesealde plastic zak, zeg maar), maar je kan er een blikken bewaardoos bij bestellen.

#3 100% cacao granola

Een ontbijt met chocolade, dat kon ik niet laten liggen en die moest en zou ik dus ook proeven!

Deze versie wordt gemaakt met havervlokken, zonnebloempitten, kokosschilfers, cacaoboter en cacao, agave- en esdoornsiroop en kruiden/specerijen.

Caloriegewijs zit het als volgt, 100 gram bevat: 410 kcal, 15 gram vetten (waarvan 12 gram verzadigde vetten), 43 gram koolhydraten, 5,2 gram suikers, 5,6 gram vezels en 12 gram eiwitten.

Je proeft heel duidelijk de chocolade: een pure cacaosmaak. Voor mij is hij – op zichzelf – iets te sterk, ik ben niet zo voor pure chocolade. Maar gemend met de Pecan/Amandel granola, vind ik hem perfect: hij geeft dan af en toe een lekkere chocoladetoets. Ideaal om je dag te starten!

Van deze kocht ik 250 gram, daar betaalde ik €5,50 euro voor. Een kilogram kost €21,00.

Bestellen deed ik via Bon Appetit, een webshop die ondertussen op mijn lijstje van favorieten staat! Prima service en een mooi aanbod!

Granola liefhebbers: wat is jouw favoriete granola? Of hebben jullie een recept voor me om uit te proberen? Laat zeker een berichtje achter in de comments!

 

Geef een reactie

Sluit Menu