Goei gewoontes

Bloggers zoals Kelly en Evi gingen me al voor en nu is het mijn beurt om een aantal goei gewoontes op te sommen. Sommige oude gewoontes maakten vrij recent plaats voor nieuwe, betere habits en ’t lijkt me leuk om ze op te sommen en het over een jaar of zo nog eens opnieuw te bekijken.

  • Vitamines nemen. Ik ben al jaren moe. De ene maand is het al wat erger dan de andere maand, maar algemeen genomen voel ik me nooit écht uitgerust. Ik heb veel slaap nodig, maar ben een lichte slaper en dat is dus geen goede combo. Sinds enkele weken neem ik elke dag een vitamine D tabletje, aangevuld met een magnesium pilletje. Die laatste is ook goed voor mijn gespannen spieren.
  • Minder koffie drinken. Deze sluit aan bij de vorige: door mijn koffie inname te minderen, slaap ik beter/vaster. Met momenten ga ik de mist in en drink ik weer teveel koffie, maar ik voel het verschil direct. Blijven opletten dus. Plus side is dat ik automatisch meer water drink: score!
  • 16:8. Na de 5:2-hype (twee dagen vasten, vijf dagen normaal eten) is er een nieuwe variant waarbij je al je maaltijden in een window van 8 uur eet. Voor mij komt dit er op neer dat ik mijn ontbijt uitstel en ’s avonds iets vroeger probeer te eten. Het vasten heeft verschillende gezondheidsvoordelen én je valt er meestal van af. Ik schrijf er later nog een uitgebreidere post over.
  •  Minder tv kijken. Vroeger vond ik dat ik àlles gezien moest hebben. Een paar jaar terug moest ik bijna een boekhouding bijhouden met wat ik gelijktijdig kon opnemen en wat ik dan diezelfde avond live moest kijken om toch maar overal mee mee te zijn. Ondertussen probeer ik enkel nog te kijken wat ik leuk vind. Ik nam #hetisingewikkeld op, maar haakte na de tweede aflevering af: hupla 6 uur uitgespaard. Luchtigere dingen zoals talkshows “kijk” ik vaak terwijl ik nog iets anders doe: weeral wat tijd gespaard. Ik kan dan weer wél veel tijd steken in dingen die ik echt leuk vind. Onlangs keken we alle 9 (NEGEN!) seizoenen van How I Met Your Mother uit, op enkele weken tijd. Echt, topserie!
  • Ik breng de kinderen vier dagen per week naar school. Op de dag dat de papa hen afzet, begin ik om 7u30 te werken. Ik werk deeltijds en die ene dag kan ik dus wat extra uren kloppen.
  • Elke woensdag schuiven we bij ons mama aan tafel. De meeste zondagen eten we frietjes van de frituur.
  • Ik heb al-tijd een tv of radio opstaan. Heel vaak gewoon als achtergrondgeluid. Ik kan niet tegen de stilte. Behalve als ik slaap: dan kan het kleinste geluid me al mateloos irriteren.
  • Ik moet altijd een papieren agenda hebben en koop er dus elk jaar eentje. Om me daarna te realiseren dat ik die veel te weinig en vooral niet consequent genoeg gebruik. Sommige afspraken staan in mijn gsm, anderen op papier,… Maar ik vergeet nooit een afspraak, dat dan weer wel!

Hebben jullie dezelfde gewoontes of ben ik een raar geval? 🙂 Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Sluit Menu