Currently happening #1

Volgens mij zei ik het al ergens in mijn “about” pagina: ik ben helaas niet altijd even goed in het volhouden van dingen. Het is dan ook geen wonder dat er van mijn grootse blogplan-voor-de-zomervakantie zo goed als niks in huis is gekomen. Excuse me!

De goesting om te schrijven blijft wel, en dus proberen we het ne keer op een andere manier, met een rubriekje dat minder tijdsgebonden is. Met dank aan Kelly van Tales From The Crib voor de inspiratie!

Op zoek naar: een goede concealer om de gigantische donkerblauwe kringen onder mijn ogen weg te werken. Mijn slaappatroon is kapot, ik zweer het u. Mijn kinderen zijn deze zomer 4 geworden, wat helaas ook wil zeggen dat ik al minstens even lang slechte nachten heb. Want nee, echt doorslapen doen ze nog steeds niet. Elke nacht wordt er meerdere keren geroepen: om te plassen, te drinken, of gewoon zomaar. Tel daar het gesnurk van manlief nog bij, plus het feit dat ik een lichte slaper ben en ge zult er u wel iets bij kunnen voorstellen zeker?

Lezen: alles over constipatie bij kleuters, unfortunately. Misschien moet ik er een aparte post aan wijden want miljaar seg, we hebben al veel geprobeerd en zonder resultaat. Een mens wordt er moedeloos van. (“Funny” side note: het typen van deze alinea werd alweer onderbroken door een “mama er zit kaka in mijn broek”. Wie heeft de gouden tip voor mij?

Proberen: om terug in shape te geraken en de vakantiekilo’s kwijt te spelen. Vooral omdat ik ondertussen wel heb ondervonden dat ik me beter voel (en minder pijn heb!) als ik sport. Ik heb al zolang als ik weet een irritant vetrolletje onder mijn navel dat maar niet weg wil, dus ik heb me er ergens wel bij neergelegd dat ik nooit een panlat zal zijn. Te meer omdat ik met mijn titanium ruggengraat niet full out kan gaan bij het sporten (ik weet het, ge zou denken van wel maar al dat metaalwerk wil alleen maar zeggen dat ik nog voorzichtiger moet zijn). Gewoon fit en gezond zijn, daar zou ik al heel blij mee zijn.

Uitkijken naar: onze oprit die af is. Gedaan met de vuiligheid binnen, geen modderige schoenen meer als het regent en zand in mijn pumps als het droog is. Nog een dag of 2 en het is zover, want op het eigenste moment zit er een zongebruinde spierbundel voor mijn raam de klinkers te leggen. Het klinkt idyllischer dan het is zenne 😉 .

Genieten van: yoga. Sinds kort doe ik af en toe een sessie via een youtube kanaal en ik moet toegeven dat het me deugd doet. Ik was al lang aan het overwegen om lessen te gaan volgen, maar met mijn rug is dat geen evidentie* en zoals ik hierboven al zei, ik ben niet goed in dingen volhouden. Dus kocht ik mij een goei dikke yogamat en die rol ik uit wanneer het mij uitkomt.
* Het is perfect mogelijk om yoga te doen, ook als je een rugfusie hebt zoals ik. Veel oefeningen zul je wel moeten aanpassen naar je eigen mogelijkheden en niet alle instructeurs zijn voldoende op de hoogte van mijn situatie om me goed te kunnen begeleiden. Ik heb al genoeg “professionals” ontmoet die nog nooit iemand met “een rug gelijk gij” gezien hebben, dus ik vertrouw momenteel liever op mijn eigen inschattingsvermogen (als ervaringsdeskundige) dan op dat van iemand die er geen kaas van gegeten heeft.

Waar zijn jullie ondertussen mee bezig? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Sluit Menu