Vegi-paella 

Hey!

Jullie weten dat ik niet graag boterhammen eet. Geen probleem, want brood en charcuterie is nu niet bepaald de gezondste combo als lunch. Koude slaatjes zijn lekker, maar zolang er buiten geen zomerse temperaturen heersen, kan iets warms me ’s middags zeker meer bekoren.

Vandaag deel ik een paella receptje met jullie. Maak ‘m als avondeten en neem de restjes mee naar je werk: 2 keer lekker gegeten en maar 1 keer moeite moeten doen: topidee!

Je hebt nodig:

 • 2 paprika’s (kleur naar keuze): in blokjes of reepjes
 • 250 gr boontjes (eventueel uit de diepvries)
 • 250 gr erwtjes (diepvries)
 • Een bakje champignons, in 4 gesneden
 • 20 kerstomaatjes, in 4 gesneden
 • 3-4 geperste teentjes look
 • 4 theelepels paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper of chili vlokken
 • 3 zakjes (bruine) rijst
 • Saffraan (een halve theelepel ongeveer)
 • 250 tot 400 ml kokosroom 
 • 2 citroenen
vegi paella vegetarisch
Y-U-M.

Het recept is erg simpel: neem een grote pan of kookpot en doe hierin alle groenten (ook de look) behalve de tomaatjes. Overgiet met het sap van 1 citroen en voeg een goeie scheut olijfolie toe. Verwarm gedurende enkele minuten op een middelhoog vuur, tot de groenten ietwat zacht beginnen worden. Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper en een beetje zout toe.

Gooi de tomaatjes erbij en bak eventjes mee. Overgiet het geheel met de kokosroom en voeg de rijst en de saffraan toe. Roer even goed door en voeg net zoveel water toe tot alles onder staat. (Bij mij was dit circa 600 ml, je kan nadien nog steeds extra water of kokosroom toevoegen.)

Breng aan de kook en laat daarna 30 à 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Niet vergeten om af en toe door te roeren zodat je rijst niet aanbakt. Het geheel is klaar wanneer het meeste vocht weggekookt is (en de rijst gaar natuurlijk!). Roer door met het sap van een halve citroen en gebruik de rest om te garneren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Sluit Menu