Getest: Uncle Ben’s Express Rijst & Quinoa

Hey!

Ik ben iemand die een recept – zeker de eerste keer – van a tot z volgt. Kan niet mislukken dan, toch? Wel, soms pakt het dus tóch verkeerd uit. Note to self: 2 theelepels cayennepeper is altijd teveel. Al-tijd! En daar sta je dan met 6 porties paella die je zelf amper kan eten wegens té pikant.

Ik hou er niet van om eten weg te gooien en ik wilde echt wel wat waar voor m’n harde werk, dus ik dacht: verdunnen dan maar! Ik had geen tijd om zelf rijst te koken en dus pikte ik in de supermarkt een zakje Uncle Ben’s op: 2 minuutjes microgolf en klaar!

Uncle ben's rijst quinoa
Eerlijk is eerlijk: ik had er niet teveel van verwacht. If you pay peanuts, you get monkeys. Toch bleek dit een aangename verrassing. Zowel de rijst als quinoa waren perfect gegaard en helemaal niet droog. Het geheel smaakte anders dan wanneer je zelf rijst en quinoa zou maken, iets kruidiger, denk ik, maar best lekker. Ik gebruikte de helft hiervan om samen met mijn te spicy paella te eten, maar het kan ook prima op zichzelf.

Uncle ben's rijst quinoa
Ik betaalde net geen 2€ voor dit zakje. Daarmee is het iets duurder dan doorsnee rijst en quinoa, maar dit is ideaal voor als het snel moet gaan. Of wanneer je op je werk iets warms wil eten: in combinatie met een slaatje of een restje van de vorige dag.. Toplunch, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Sluit Menu