Banana Breakfast Bars – BBB 

Hey guys (and girls ?),

Hoe was jullie Paasweekend? Wij hadden helaas niet zo’n mooi weer, maar aan chocolade en andere zoetigheden was er geen gebrek. En dus is het nu tijd om weer even de teugels aan te trekken en weer ietwat gezonder te gaan eten.

Ik eet niet graag boterhammen. Nooit echt graag gegeten en bij het ontbijt kom ik zelden verder dan een boke choco, wat caloriegewijs geen al te beste optie is. Plus, als dat m’n ontbijt is, heb ik garantie na enkele uren alweer honger.

Dus let me introduce you: banana breakfast bars! Je maakt ze heel makkelijk en je hebt er echt bijna niets voor nodig. Bovendien is het een recept wat je naar eigen smaak kan tweaken.

Breakfastbar banana

Voor een 8tal bars gebruik ik:

  • 2 bananen
  • 100 ml melk (ik gebruik amandelmelk maar het kan ook met gewone of een andere plantaardige variant)
  • 200 gr havermout

Dit is de basis. Bij de havermout moet je even kijken of het meer of minder moet zijn, naargelang hoe chewy je ze wil hebben. Verder voeg ik meestal volgende dingen toe:

  • Een handjevol (gehakte) noten
  • Een eetlepel honing
  • 2 eetlepels notenpasta (vb. amandel, cashew, maar ook pindakaas moet prima lukken)
  • Enkele druppels vanille-essence

Heb je een foodprocessor, dan is het recept wel erg makkelijk: gooi alles tegelijk in de kom, even blenden en klaar. Voor ik mijn processor had, deed ik de banaan, melk en de honing + pasta in de blender om daar alvast een glad geheel van te maken.

Heb je die niet, dan prak je eerst de bananen fijn. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en meng goed.

Doe het geheel in een met bakpapier beklede brownieschaal en plaats in een op 160° voorverwarmde oven. Het duurt ongeveer 12 minuutjes. Laat afkoelen en snij daarna in repen. Je bewaart ze het best in een luchtdichte doos in de koelkast.

Experimenteer zeker ook eens met andere smaken! Voeg een keertje kaneel toe, of rozijntjes. Kleine stukjes appel lijken me erg lekker. Cacaonibs.. Zo wordt je ontbijt elke keer net dat tikje anders en zal het niet snel gaan vervelen. Bovendien zijn de BBB’s superhandig om mee te nemen, dat is altijd een pluspunt toch?

Laat je het me weten als je nog een leuke toevoeging ontdekt?

Geef een reactie

Sluit Menu