Essence The Gel nagellakjes

Hallo! Het is weer zaterdag en dat wil zeggen: tijd om jullie meer te vertellen over de “The Gel” nagellak van Essence. Het is de beste, goedkope nagellak die je ooit zal vinden. Ik zweer het je.

Ik kreeg de tip van Karen (aka Manigeek) van de Beautygeeks. (Warning: highly addictive website!) Zij maakt dé mooiste foto’s en heeft misschien wel de meest uitgebreide en complete nagellak stash ter wereld. (Karen, if you ever read this: I love your work! Thanks again for giving me the tip to try out the Essence polishes, I’m addicted!)

Voor nog geen 2 euro heb je een potje. Ideaal voor als je maar af en toe je nagels wil lakken, als je graag snel van kleur wisselt, niet graag veel geld uitgeeft,… Voor iedereen dus! Bovendien hebben ze écht een groot gamma, ik telde er net 60 verschillende. Dat maakt het misschien moeilijk kiezen maar bedenk dan: voor de prijs van 1 luxe nagellak kan je héél véél van deze kopen. Het overwegen waard… 😉

Wat beloven ze: een langhoudende manicure, een geweldige gel finish (zonder lamp!), intense kleuren en een perfecte dekking.
Maken ze dat waar? Wat mij betreft wel. Ik bezit momenteel een achttal kleuren en van de meesten ben ik zeer tevreden. Ik probeer altijd de base en top coat te gebruiken en wanneer ik dat doe blijven mijn nagels een hele tijd mooi. Ik werk dagelijks aan een bureau, open blikjes met mijn nagels, heb kinderen waarmee ik ravot,… No problemo! 
Op het moment dat ik dit schrijf, is het dag 4 en ik heb welgeteld 1 chip op mijn duim, die ik in een mum van tijd kan bijwerken. Ik heb ooit duurdere merken gekocht die het er zeker niet beter vanaf brachten…

Essence nagellak true love
De enige damage tot nu toe, dit is op dag 4 en nadat ik gisteren een hele dag op mijn toetsenbord tokkelde.

Naast de goede formule is het borsteltje een groot pluspunt, zeker als je (net als ik) vrij grote nagels hebt. Een goede borstel is het halve werk, zo leerde ik uit ervaring. Vroeger kocht ik maar wat en dan dacht ik dat ik gewoon een kluns was in nagels lakken. Ondertussen weet ik dat oefening kunst baart, maar dat je met een slechte borstel gewoon heel moeilijk een goed resultaat kan neerzetten.

Essence the gel nagellak
Behold: le brush!

Allemaal goed en wel, maar HOE lak je nu je nagels het beste?

Heel simpel! Zorg ervoor dat je niet teveel product op je borstel hebt. Dit is een beetje oefenen en het verschilt van lak tot lak (zelfs binnen hetzelfde merk!), maar je hebt al snel door wat goed werkt en wat niet.

Begin in het midden van je nagel en enkele millimeters van je nagelriem* verwijderd. Zet de borstel op je nagel en duw de nagellak met een hele kleine, zachte beweging naar onderen. Beweeg je borstel daarna naar boven, helemaal tot de bovenkant van je nagel.

Doe daarna hetzelfde aan de linker- en rechterkant van je nagel. Let erop dat je ietsje van de zijkanten vanaf blijft, dit geeft het mooiste resultaat. Heb je toch een beetje gemorst dan kan je het ofwel direct weghalen door er met je nagel even langs te schrapen. Of je wacht tot alles droog is en gebruikt dan een wattenstaafje gedrenkt in dissolvant.

Seal je nagellak door met de borstel heel voorzichtig langs de bovenkant van je nagel te gaan. Klaar!

Nog een tip die ik leerde van Karen: je hoeft niet te zitten wachten tot alles droog is. Als ik mijn nagels ga lakken, hou ik volgende volgorde aan:
– base coat op alle nagels (twee handen tegelijk)
– kleur op de nagels van 1 hand
– tweede laag kleur op de nagels van diezelfde hand (dus vrijwel zonder drogen)
(Indien nodig breng je nog een derde laag aan op dezelfde manier.)
– top coat

De top coat van Essence droogt vrij snel. Na het drogen kan je alweer een aantal dingen doen, maar pas toch nog een beetje op want het geheel kan nog ‘indeuken’.

*Voor het beste resultaat heb je je nagelriemen eerst naar achteren geduwd met een bokkenpootje.

Q: wat is de beste tip die jij ooit kreeg? Ik hoor het graag in de comments!

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu