Robotstofzuiger

Hoi! Vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over ons Botje. Nee, we hebben niet ineens een hond, kat of derde kind geadopteerd, al moet ik eerlijk toegeven dat de liefde toch wel groot is.

LG Hombot robotstofzuiger
Say hello to my little friend…!

Ik hoor u al denken: “ochot, ne stofzuiger. Moet ge daar nu zoveel tamtam rond maken?”. Awel ja, eigenlijk wel. Terwijl ik hier op mijn lui gat zit te tokkelen, rijdt meneertje rond door huis en vangt alle stofjes, kruimels en het occasionele playmobil manneke. Toegegeven, ik moet wel éérst zeggen dat hij zijn werk moet doen (’t is een manneke peisk 😉 ) maar eens hij in gang schiet, weet hij van geen ophouden.

Officieel heet hij niet Botje, maar LG Hombot VParquet, ondertussen denk ik vervangen door de LG VR64702LVM. Niet zo goedkoop om in huis te halen (ik denk dat wij destijds een 400 euro betaalden) maar zó gemakkelijk…

De grootste voordelen:
– hij onthoudt hoe je huis eruit ziet. De eerste keren zal je hem als een gek toertjes zien doen, maar eens hij weet waar alles staat, gaat hij veel vlotter door je huis en is hij dus ook sneller klaar.
– hij neemt niet veel plaats in. Er wordt aangeraden om hem ergens te zetten waar hij een meter ruimte rond zich heeft, dus de onze staat in de gang. Toevallig net waar hij niet onder de voet staat.
– volgens de fabriquant is hij stil (max. 60dB) en ergens klopt dat wel, maar wij zetten onze tv toch een tikje luider wanneer hij zijn werk doet.
– hij is grondig. Hij kan moeiteloos onder onze zetel en stofzuigt daar beter dan ik het zelf doe. (Anderzijds kan hij nét niet onder onze keukenkasten, dus dat moet ik dan weer zelf doen. Ik swiffer er even vooraleer ik hem aanzet en dat volstaat.)
– wij hebben vloerverwarming en dus bijna geen matten in huis, maar die kan hij wel moeiteloos aan. Hij zet dan even zijnen turbo aan en hoppa!
– het reservoir is niet supergroot, maar meer dan groot genoeg om je huis in 1 keer mee te kunnen stofzuigen. Gewoon telkens even leegmaken als hij klaar is.
– I see you! Zelf zetten we hem meestal op wanneer we tv kijken of het huis uit zijn, maar in principe kan je perfect doorheen je huis lopen terwijl hij bezig is. Dankzij zijn handige camerafunctie detecteert hij obstakels zodat hij deze niet raakt.

LG HOMBOT Vparquet robotstofzuiger
Mondje open…

Nobody’s perfect en dus heeft ‘ie wel zijn minpuntjes (al kan hij daar zelf niet altijd iets aan doen..):
– zelf stofzuigen is nog altijd nét iets grondiger.
– er is geen mogelijkheid om een virtuele muur te gebruiken, wat ik soms wel jammer vind. (Via een virtuele muur zou je bepaalde ruimtes kunnen uitsluiten. Wij lossen dit op door een doos of dergelijke neer te zetten zodat hij daar stopt.)
– Het moet opgeruimd zijn vooraleer hij zijn werk goed kan doen. Ja, dat had ik op voorhand wel kunnen bedenken (maar dat deed ik dus niet) en het was zo’n bummer toen ik erachter kwam… Met die bengels in huis slingert er altijd wel ergens wat speelgoed rond en dat haal je best weg vooraleer hij eraan begint. Denk ook aan rondslingerende schoenen met losse veters of een snoer dat achter je zetel ligt. Daar houdt hij niet zo van.
– mijn kinderen zijn er bang van. (Mijn kinderen waren in het begin ook bang van de Duplo trein. Misschien zegt dat meer over mijn kinderen dan over Botje.)

Kan hij iets wat een gewone stofzuiger niet kan? Niet echt (enfin ja, stofzuigen terwijl jij in je luie zetel kan liggen, dat kan mijn gewone stofzuiger nog steeds niet).

Zou hij een gewone stofzuiger kunnen vervangen? Misschien wel. Ik merk dat wij onze gewone stofzuiger bijna niet gebruiken in weken dat Botje veelvuldig gebruikt wordt.

Als het op grondigheid aankomt, kan je met een gewone stofzuiger een beter resultaat boeken. Qua efficiëntie wint de robot dan weer moeiteloos want terwijl hij zijn ding doet, heb je zelf je handen vrij om iets anders te doen. Time is money! Ik zou in elk geval niet meer twijfelen.

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu