Discovery Kit – Juliette has a gun

Een tijdje terug las ik een lovende review over “Not a perfume”, een geur van een voor mij onbekend merk: Juliette has a gun. Degene die het droeg scheen heel vaak vragen te krijgen over het geurtje dat ze op had en dat was reden genoeg voor mij om het ook te willen proberen.

Via de webstek van het merk ontdekte ik dat ze een discovery kit aanboden: 8 geuren voor een tiental euro. Wanneer je nadien één van de geuren bestelt, krijg je je geld terug in de vorm van korting. Een paar dagen later viel dit in de bus:

Juliette has a gun parfum discovery kit

Voor je verder leest ga ik je wel al waarschuwen: geen van deze geuren bleek echt mijn ding te zijn. Wat mij betreft dus geen goei gerief. Maar als je, net zoals ik, een sucker bent voor een goede review, dan kan deze post je misschien wat tegengewicht geven om niet meteen aan het bestellen te gaan.

Ik heb mijn signature geur nog niet gevonden. Wat er nu in mijn kast staat is Lady Million van Paco Rabanne en Amor Amor van Cacharel. Kwestie dat je ongeveer weet waar ik van hou.

Juliette has a gun parfum discovery kit

Another oud: nope! Dit is hem niet, voor mij toch niet. Ik deed deze ’s ochtends nietsvermoedend op en rook de rest van de dag naar dat wierook-dingetje uit de kerk. Zelfs nadat ik mijn arm drie keer gewassen had. Als zo’n sterke geur wél je ding is, dan ben ik er wel van overtuigd dat je hem een hele dag goed gaat ruiken en tussendoor bijwerken absoluut niet nodig zal zijn.

Gentlewoman: dit is opnieuw een heel sterke geur. Hij ruikt ietwat mannelijk, wat achteraf ook in hun eigen omschrijving bleek te staan. Ik ben hier wat te soft voor denk ik.

Anyway: alweer een erg mannelijke geur. Er zit musk in, wat ik bij mannen meer dan oké vind, maar dus niet voor mijzelf.

Lady Vengeance: deze bevat patchoeli. Dat ruik je meteen, maar is voor mij een bummer.

Miss Charming: deze bevalt me tot nu toe het meest. Het is wel een vrij zware, zoete geur. Voor dagelijks gebruik vind ik hem voor mezelf iets te zwaar. Het is vind ik meer een parfum voor volwassener vrouwen.

Not a perfume: wanneer ik deze op een teststrip spuit, ruikt hij erg lekker en doet hij me denken aan seringen (ahh, childhood memories..). Op mijn huid reageert hij helaas helemaal anders. Mijn man omschreef het als “ge hebt precies wasproduct gespoten”. Thanks hun..

Oil fiction: wederom een zoete, warme geur. Hij bevat patchoeli, maar deze komt veel minder scherp naar voren dan bij Lady Vengeance. Dit is een parfum wat ik wel zou kunnen dragen, al is het beter geschikt voor in de wintermaanden dan voor de lente/zomer.

White spirit: los van de ietwat vreemde naam vind ik dit de meest subtiele geur uit de reeks. Hij ruikt heel fris en bloemig. Wat mij betreft is dit de jongste geur uit de serie. Dit had voor mij nog een kanshebber kunnen zijn.

Conclusie: helaas, geen enkele geur kon me (op een positieve manier) van mijn sokken blazen. Overall vind ik de geuren te zwaar, te complex voor mijn simpel zieltje. Als de zwaardere varianten echter wel je ding zijn, dan ben ik ervan overtuigd dat je met dit merk kwaliteit in huis haalt: wat je ’s ochtends opdoet, ruik je ’s avonds nog even sterk.

Hoe zit het met jou? Heb jij je signature geur al gevonden? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Sluit Menu