Rainpharma Rainshake

Jarenlang heb ik mijn rugklachten gebruikt als excuus om niet te moeten sporten. Ondertussen kom ik meer en meer tot het besef dat ik misschien maar eens moet proberen om mijn rugspieren juist sterker te maken. En dus kocht ik een crosstrainer. Ik had het nooit verwacht, maar het sporten werd stilaan een kleine verslaving en dus wissel ik sinds kort mijn crosstrainsessies af met lunges, squats en meer van dat.

Ik ben wel zo’n type dat graag snel resultaat wil zien, zeker als ik er zoveel moeite voor doe, en dus begon ik her en der wat fitnessblogs te lezen. Eerder had ik op instagram wel eens gelezen over Rainshakes, een lijn proteïneshakes van Rainpharma, en nu ik ze weer tegen kwam, werd ik wel benieuwd. Eiwitshakes zouden een goede ondersteuning kunnen zijn bij het sporten:
– ze helpen bij het herstellen van spierschade
– ze herstellen de brandstoffen die je tijdens het sporten gebruikt
– sommige bronnen beweren dat ze zouden ondersteunen bij het afvallen.

Als ik zo’n dingen lees, vind ik dat ik moet beginnen met extra eiwitten te nemen. Zoals dat bij mij dan gaat, werd er al snel een webshop gezocht en voor ik het wist, belandde de “Caffè Latte” versie in mijn winkelmandje.

Rainpharma rainshake café latte

De Rainshakes komen in héél veel smaken, maar deze leek me voor mezelf een veilige gok: koffie moet al heel slecht smaken wil ik hem niet meer drinken. #addicted

In principe maken de shakes deel uit van een dieet, maar zo ver wil ik het voor mezelf niet drijven. Ik gebruik deze nu een keer of 4 per week, om me te ondersteunen bij het sporten. Daarnaast wilde ik iets wat ik tijdens drukke ochtenden snel kan klaarmaken en binnenspelen, zodat ik niet met een lege maag de deur uit moet.

De shakes zijn niet de goedkoopste op de markt (ik betaalde net geen 35 euro voor een pot), maar in ruil krijg je naar mijn gevoel wél een kwalitatief product, van een merk dat ik vertrouw. RainPharma maakt er zaak van om “eerlijke, no-nonsense” producten op de markt te brengen, en daar hou ik wel van.

Het klaarmaken was de eerste keer even moeilijk: ik heb geen shakebeker in huis en een oude papfles bleek daarin niet zo handig. Ondertussen gebruik ik mijn staafmixer en dat geeft een prima resultaat.

Over de smaak heb ik absoluut geen klagen. Het geheel heeft écht veel weg van een latte en ik drink het goedje met plezier op. Klein nadeel: je mond voelt nadien ietwat plakkerig aan, maar het is op zich niet storend. Tot nu toe maakte ik hem klaar met water (zowel warm als koud goed te doen). Het schijnt met sojamelk ook te kunnen, dat moet ik nog proberen.

Rainpharma rainshake café latte eiwitshake
Net echt he?

Ondertussen gebruik ik de shakes bijna twee weken. Het is moeilijk om te zeggen of ik me nu beter voel omdat ik shakes drink dan wel omdat ik meer dan ooit sport. Vermoedelijk een combinatie van de twee. Ik lijk wel veel minder last te hebben van stijve spieren.

Afgevallen ben ik niet (integendeel..), maar dat schijnt heel normaal te zijn als je ineens veel begint te sporten. Iets met je lichaam dat extra stoffen aanmaakt omdat je je spieren plots meer gaat gebruiken, en daardoor kom je eerst bij vooraleer je gewicht gaat verliezen. Ik heb niet minder honger dan vroeger (dat zal vast wel met het sporten te maken hebben). Wel merk ik dat als ik de shake combineer met mijn ontbijt, ik in de voormiddag niet de neiging heb om te gaan snoepen. Toegegeven, ik neem via die shake wel extra calorieën op, maar liever dat dan de snoepkast te plunderen.

Conclusie: wil je een kwalitatieve shake zonder rommel en van een (Belgisch) merk dat je kan vertrouwen? Dan zijn deze zeker een aanrader, mits je er wat euro’s voor wil neerleggen. Ik heb alvast mijn volgende smaak al uitgekozen: Milk Chocolate Drink.
Kan niet slecht zijn!

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu