Kettler crosstrainer

Als ik er zo op terug kijk, dan ben ik na de geboorte van onze tweeling (in 2013) een hele tijd overwhelmed geweest. De zorg voor twee baby’s, de combinatie met het werk,… Het bleek niet niks te zijn en het voelt nu alsof ik al die maanden op een soort van automatische piloot heb geleefd. Ik had weinig zin om naast de dagelijkse taken nog actief bezig te zijn, laat staan te sporten. Ik ben nooit sportief geweest en na mijn zwangerschap leek ik er gewoonweg de tijd niet voor te kunnen (of willen) vinden.

Ondertussen zijn die baby’s al heuse kleuters geworden en sinds zij naar school gaan heb ik wat meer tijd voor zichzelf (en het huishouden, helaas..). Desondanks ben ik nog heel vaak moe, heb ik weinig energie, werden mijn rugklachten weer wat erger,… Ik liep al een hele tijd met het idee dat ik maar eens moest beginnen met sporten, in de hoop dat ik mijn klachten zo wat kon verminderen.

Nu ben ik niet de gemakkelijkste. Ik heb geen goesting om 3x per week te gaan fitnessen. Mezelf kennende weet ik dat ik opzie tegen de verplaatsing. En met een conditie van -1.000 tussen wat afgetrainde lichamen gaan staan? Thanks, but no thanks.

Zwemmen schijnt goed te zijn voor rugpatiënten. Maar ik heb lenzen en met mijn hoofd onder water zwemmen vind ik geen optie. Ja, ik weet dat er heel goede duikbrillen bestaan. Maar nee, toch liever niet (zie de excuses om niet te gaan fitnessen).

Lopen dan? Geen optie: te slecht voor mijn rug, ik kan de schokken heel moeilijk opvangen. Lopen in de regen of bij zomerse temperaturen? Naah, dan word ik ziek of krijg ik hoofdpijn. En ik ben een schrikschijt, lopen in het donker? Ik dacht het niet!

In mijn hoofd had ik eigenlijk al heel lang beslist dat ik een crosstrainer wilde. Ideaal, want dat kan ik thuis doen, voor tv. Geen verplaatsing, gewoon hup even omkleden en klaar. Je bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden. Geen schokken, dus minder kans op blessures. Allemaal goed en wel, maar zo’n toestel moest voor mij wel aan een aantal eisen voldoen. Als ik dan toch ging investeren, dan wilde ik meteen een ietwat deftig machine in huis halen. Geen brol die na een week begint te kraken of alle kanten op wiebelt. Het moest ook een stil toestel zijn, zodat ik zou kunnen sporten tijdens middagdutjes. Als het even kon ook graag iets met een aantal programma’s op, zodat de trainingen niet te eentonig zouden worden.

kettler cross p crosstrainer

Na *lang* zoeken, vergelijken, reviews lezen,… besloot ik voor een crosstrainer van Kettler te gaan: de Cross P. Ik ga je niet teveel vervelen met de technische details, daar zijn genoeg andere websites voor. Uit mijn onderzoek (klinkt professioneel he!) bleek dit een toestel te zijn wat geschikt is voor regelmatig thuisgebruik: tot 2u per dag. Ik ben momenteel de enige die hem gebruikt, ongeveer drie keer per week (telkens minder dan een uur). Tot nu doe voldoet hij prima aan mijn verwachtingen.

Pluspunten:
– het is echt een heel stil toestel. Ik ken mensen die hun tv harder moeten zetten wanneer ze aan het trainen zijn, dat is bij deze crosstrainer niet nodig.
– er wordt een oorclip meegeleverd om je hartslag te meten tijdens het trainen. Daarnaast heeft het toestel ook sensoren op de handvatten. Vind je dat niet voldoende dan kan je een borstband bijbestellen.
– je kan tot 4 gebruikersprofielen instellen
– hij heeft 12 voorgeprogrammeerde trainingen (al heb ik die voorlopig nog niet echt gebruikt, ik bouw eerst wat conditie op via start to run)
– een duidelijk display waarmee je de weerstand eenvoudig kan wijzigen
– het is een stevig toestel en wiebelt niet wanneer je het gebruikt. Na de eerste paar keren kan het wel nodig zijn om de schroeven nog eens extra aan te draaien (maar dat moet je bij IKEA kasten ook doen).
– een goede prijs/kwaliteit verhouding

Kettler cross p crosstrainer
Mijn oorclip en mijzelf in actie!

Minpunten:
– het instellen van de gebruikersprofielen wijst zichzelf niet meteen uit.
– de handleiding kon duidelijker
– er is geen gsm- of tablethouder. Hij heeft ook geen bidonhouder, maar die mis ik zelf dan weer niet.
– je hebt wel even een handige Harry nodig om hem ineen te zetten. Beschik je daar niet over, dan zijn er wel enkele webshops die deze service (mits betaling) aanbieden
– de oorclip lijkt mijn hartslag niet altijd consequent te meten (een hartslag van 80 in volle inspanning lijkt me niet helemaal juist 🙂 )

Het lijkt niet mijn sterkste kant, maar eigenlijk kan ik er kort over zijn: als je een crosstrainer wil aanschaffen om enkele keren per week thuis te trainen, dan is deze echt een aanrader. Ik kocht hem zelf voor net geen 500 euro, wat ik uiteindelijk ook een zeer redelijke prijs vind voor dit toestel. Ondertussen gebruik ik mijn crosstrainer al een tweetal maanden, telkens 3 à 4 keer per week, nog steeds zonder blessures! Tot u spreekt een tevreden sporter!

Sport jij ook het liefst thuis? Of gaat er voor jouw niets boven de fitness? Ik hoor het graag!

Deze post heeft 2 reacties

Geef een reactie

Sluit Menu