Korres lip butter

Ik heb lang nagedacht over het eerste product dat ik hier zou willen reviewen. You only have one chance to make a good first impression en al… Het afgelopen jaar heb ik een aantal goede producten ontdekt, waarvan ik soms had gewild dat ik ze al veel vroeger had leren kennen. Eentje daarvan gebruik ik nu bijna dagelijks. Het lijkt me dan ook logisch dat die de eer krijgt om de spits af te bijten (pun intended, je snapt hem zo meteen wel..).

Eén van mijn allerslechtste gewoontes is dat ik constant de velletjes van mijn lippen bijt. Al zolang als ik het me kan herinneren. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat ik het ganse jaar door met gebarsten lippen rondloop. Ik vind het echt lelijk, maar toch kan ik het bijten niet laten.

Enter Joy Anna Thielemans. Ik volg haar al een tijdje op Snapchat (een mens moet iets doen, terwijl de kinderen naar de zoveelste herhaling van Paw Patrol kijken) en op een gegeven moment liet ze haar avondroutine zien. Ik gebruik zelden make-up dus veel had ik er niet aan, tot ze een klein potje toonde wat schijnbaar wonderen voor je lippen zou verrichten: Korres lip butter. Groot pluspunt: je kon het ’s avonds in bed aanbrengen. De volgende ochtend zou je perfect herstelde lippen moeten hebben.

Korres guave lip butter

Het klonk echt als mijn cup of tea. Ik kan je niet vertellen hoeveel lippenbalsems in de afgelopen jaren begraven werden onder de rommel in één of andere tas of rugzak. Het lukt me om een of andere reden niet om constant zo’n ding op zak te hebben en die dan nog eens regelmatig te gebruiken. Bovendien ben ik geen fan van de smaak die zo’n dingen geven. Ik ben gestopt met er te kopen toen ik ergens las dat ze er expres een bepaalde stof aan toevoegen zodat je lippen blijven uitdrogen. (Mijn lief blij, want hij haat het als ik *iets* op mijn lippen heb.)

Enfin, lang verhaal kort: ik naar de apotheker voor zo’n wonderpotje. Het kostte mij net geen 10 euro, voor 6 gram. Nu koop ik normaal niet zo’n dure producten, maar als Joy het zegt, dan zou het toch wel waar zijn zeker?

Die avond smeerde ik vlijtig van het potteke, benieuwd naar wat de volgende ochtend zou brengen. Ik kan u zeggen, ik was aangenaam verrast door het resultaat! Mijn lippen waren zachter dan ze ooit uit zichzelf geweest zijn. Nee, die lelijke velletjes waren niet ineens allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen, maar het geheel zag er (zelfs na de eerste keer smeren!) al een heel stuk beter uit. Sinds ik de lip butter van Korres smeer, bijt ik véél minder op mijn lippen (old habits die hard) en zien ze er een stuk verzorgder uit. Echt een aanrader voor wie, zoals ik, tot bloedens toe op zijn/haar lippen kan bijten. De “guave” versie heeft een neutrale kleur, wanneer je er niet teveel van smeert, kan je hem perfect overdag gebruiken. Bij mij is het een vaste waarde geworden op mijn nachtkastje: net voor het slapen een klein laagje smeren en klaar. Gemakkelijker kan niet (en ik heb het graag gemakkelijk)! Laat je niet afschrikken door de prijs: ik kocht mijn potje ergens rond februari, en ik ben nog lang niet aan de bodem!

korres guave lip butter lipbutter lippenbalsem

Tip voor jonge ouders: zet je potje buiten bereik van je kleuters! Mijn oudste zoontje wilde wel eens zien of je zoiets ook als dagcrème kon gebruiken en smeerde zichzelf (op een onbewaakt moment) royaal in… Al moet ik toegeven dat het nog niet zo’n slechte zet was. Hij had op dat moment al een tijdje hele droge, rode kaken. Na zijn experiment met mijn lip butter was dat probleem wel van de baan…

Ben ik de enige die zo’n last heeft van droge lippen? Wat is jouw remedie? Ik hoor het graag in de comments!

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu