Over

Welkom op mijn blog! Ben jij, net als ik, regelmatig op zoek naar dingen die je leven gemakkelijker kunnen maken? Het leven is zo al veeleisend genoeg, toch?
Spot jij ook steeds nieuwe producten in de supermarkt waarvan je je afvraagt of ze wel echt de moeite zijn?
Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ik vertel je graag wat meer over het hoe en waarom van Goei Gerief, waar ik een aantal passies combineer.

> Ik winkel graag. Zowel “fysiek” als online. Ik heb beiden pas echt leren appreciëren toen ik mama werd van een tweeling en mijn leven er opeens héél anders uitzag. Daarover vertel ik je ongetwijfeld nog wel eens meer.

> Ik probeer graag nieuwe dingen uit en heb een ruim interesseveld. De afgelopen jaren heb ik mijn eigen juwelen gemaakt, verkocht ik een tijdje verzorgingsproducten en heb ik mezelf leren haken. Ik geef het niet graag toe, maar ik ben veel dingen ook snel beu. Eerlijk is eerlijk.

> Ik schrijf graag. Als kind versleet ik uren achter onze Atari (oh the memories..) terwijl ik fantasieverhalen schreef. Helaas ben ik die allemaal kwijt (hoewel ik zeker ben dat ik me er ook voor zou schamen 😉 ).

> Ik heb het graag gemakkelijk. Ik kan maar moeilijk ‘nee’ zeggen tegen spullen die de boel kunnen vereenvoudigen. Soms pakt dat goed uit, soms heb ik achteraf spijt van een aankoop.

Dat alles vormt een mooie basis voor deze blog: hier vertel ik je vooral over de producten waar ik tevreden over ben, de zaken die je leven simpeler, eenvoudiger, beter, … kunnen maken. Af en toe zal ik mijn miskopen met je delen, zodat jij je eigen centen aan iets anders kan besteden 😉 . Maar, omdat het leven uit meer bestaat dan shoppen, zal je hier geregeld ook een persoonlijk stukje terug vinden of een reeks rond een bepaald thema, … Ik loop over van de ideeën!

In het dagelijks leven kan ik mijn Kempisch accent nauwelijks verbergen. Het sappige dialect werd me met de paplepel ingegeven. Denk: Natalia, Tom Boonen, Van Eccelpoel,… Geregeld zal je hier wat Kempisch zien passeren. Het leek me niet meer dan gepast om een Kempische toets aan m’n naam te geven: “Goei Gerief”. Geft na toe, da klinkt toch schoewen? ?

Deze post heeft 2 reacties

 1. Beste,

  Mijn naam is Frederik en ben 19 jaar. Nadat ik een aantal jaren intensief een korset heb gedragen, heb ik nu een scoliose van meer dan 40 graden. Ik zit op het randgeval wel of geen operatie. Ik las in je blog dat jij wel een operatie hebt ondergaan. Mijn vraag is dan ook: hoe gaat het nu met je rug en de pijn? Heeft de operatie geholpen of zou je het afraden? En vooral: hoe zit het met je mobiliteit? Heb je dus het gevoel dat je veel niet kan doen door die staven in je rug?
  Ik ben tenslotte nog maar net volwassen en heb nog een heel leven te gaan dus het is heel belangrijk voor mij dat ik de juist beslissingen neem.

  Alvast bedankt voor uw reactie en tijd.

  1. Hoi Frederik,
   De meeste dagen gaat het goed met me. Ik heb nog altijd pijn (vooral aan mijn schouders en trapeziusspier, dus niet aan mijn rug zelf), maar die zou ik waarschijnlijk ook gehad hebben zonder operatie. Ik merk dat het beter gaat wanneer ik sport, dus probeer ik wel in beweging te blijven.
   Ik was bijna 19 toen ik geopereerd werd en heb een vrij lange fusie (D4-L4), wat wil zeggen dat ik nog maar heel weinig vrije wervels onderaan mijn rug heb. Desondanks is er niet echt iets dat ik niet kan. Natuurlijk zijn er dingen die worden afgeraden (heffen/tillen, sporten zoals tennis waarbij je veel draait,…), maar al bij al heb ik niet het gevoel dat ik iets mis. Mensen die me kennen, maar niet van mijn operatie af wisten, vallen ook telkens uit de lucht als ik hen erover vertel, het valt dus blijkbaar helemaal niet op dat het grootste deel van mijn rug vast zit. Daar zou ik het dus zeker niet voor laten. Ik kan zelfs nog met mijn handen de grond raken.
   Natuurlijk moet je er je leven lang wel rekening mee houden. Ik heb een tijdje een oude bureaustoel gehad op mijn werken toen kwam ik wel bijna elke avond thuis met pijn. Wanneer we op vakantie zijn en er zijn slechte zetels of bedden, dan is dat lastig.
   Of een operatie de beste keuze voor je is, is moeilijk te zeggen, hierin zou ik het advies van je arts volgen (en eventueel een tweede opinie vragen als je twijfelt). Als je er toch voor zou gaan, bespreek dan wel of ze je bochel (als je die hebt) ineens mee corrigeren (een costoplastie). Dat is het enige waar ik echt spijt van heb, bij mij gebeurde dat niet (en ik heb een vrij grote bochel, vind ik zelf). Het oogt niet alleen mooier, maar het is zeker ook een stuk comfortabeler in harde stoelen etc.
   Laat het me zeker weten als je nog vragen hebt! Op facebook is ook een groep (all the cool kids have scoliosis) waar je vragen kan stellen (wel in het Engels, al zijn er misschien ook wel NL groepen).
   Veel succes alvast met je beslissing!

Geef een reactie

Sluit Menu